Turcan: Ministerul Culturii va cumpăra lucrări de artă contemporană, pentru sprijinirea artiştilor

Raluca Turcan
Raluca Turcan/FACEBOOK/GUVERNUL ROMÂNIEI

Ministerul Culturii va achiziţiona de pe piaţa liberă lucrări de artă ale artiştilor contemporani, pentru a-i încuraja pe aceştia să creeze, a declarat, la Botoşani, ministrul Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, astfel de lucrări de artă contemporană ar putea fi achiziţionate, în regiunea Moldovei, prin intermediul Palatului Culturii din Iaşi.

„O să facem o sesiune de achiziţie de artă contemporană, pentru ca artiştii din spectrul artelor vizuale să fie, de asemenea, sprijiniţi. Până acum, se făcea această achiziţie doar prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. Acum, vreau să extindem şi pe regiuni şi mă gândeam să fie Palatul Culturii din Iaşi, de exemplu, pe regiunea Moldovei, astfel încât să stimuleze artiştii din regiune”, a afirmat Turcan.

Aceasta a arătat că instituţia pe care o conduce va finanţa, de asemenea, şi achiziţia de carte pentru bibliotecile publice.

„O să lansăm achiziţie de carte pentru titluri noi pentru bibliotecile din ţară, fie că vorbim de biblioteci judeţene, fie că vorbim de biblioteci orăşeneşti sau comunale. Nu s-a mai cumpărat carte în România, mi-au spus de la minister, de zece ani şi cred că avem nevoie de împrospătare acută a titlurilor de carte”, a precizat Raluca Turcan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: