Skip to content
Politică

Turcan o dă cotită când e întrebată despre abuzurile din justiție

hotinfo.ro

Actuala șefă interimară a PNL, Raluca Turcan, o dă cotită când este întrebată despre abuzurile din justiție.

Într-un interviu publicat vineri de Ziare.com, Turcan a fost solicitată să precizeze poziția PNL referitoare la Legea răspunderii magistraților. La rândul său, președintele PNL a pus accent pe prevederile legislative deja existente, opinând că răspunderea materială nu poate fi inclusă, în actualele condiții logistice precare cu care se confruntă instanțele.

„Am studiat aspectul acesta. In momentul de fata, exista raspunderea administrativa a magistratilor si, daca ea ar functiona cum e prevazuta in lege, abuzurile din Justitie ar putea fi prevenite si sanctionate. Pe legea actuala, in caz de abuz, poti fi exclus din magistratura. Raspunderea materiala nu exista niciunde in Europa, pentru ca ar fi o presiune care ar putea duce la scaderea calitatii actului de justitie. Nu putem impune raspunderea materiala, cat timp instantele sunt supraaglomerate, nu exista logistica, conditii ca actul de justitie sa se desfasoare sanatos si cu atentie pe fiecare caz. Intai logistica si apoi putem discuta de raspunderea materiala”, a punctat deputatul PNL.

Pe de altă parte, întrebată dacă abuzurile din justiție există cu adevărat, Raluca Turcan a răspuns evaziv, lansând un atac voalat la adresa ambițiilor lui Liviu Dragnea de a intra în Guvern.

Nu e treaba mea sa spun daca sunt sau nu. Posibil sa da, posibil sa nu. Datoria mea de om politic, lider de partid, este ca institutiile statului sa fie corecte, independente si sa se corecteze reciproc la nevoie. Daca exista abuzuri, statul sa fie atat de puternic incat institutiile sa se regleze. Parlamentul este cel care poate intari institutiile statului, totul e ca el sa nu fie dominat de o majoritate care sa aiba interese ascunse, cum ar fi ca o persoana condamnata sa poata fi in Guvern sau pana la o lege a amnistiei si gratierii care sa salveze persoane corupte. Cand interesul de grup, politic, domina in raport cu interesul cetateanului, democratia e zdruncinata, a afirmat Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *