Skip to content
Societate

Turcan: Pentru o naţiune, cultura construieşte cea mai reprezentativă carte de identitate şi totodată calea recunoaşterii ei în lume

Inquam Photos / George Calin

Raluca Turcan a afirmat că pentru o naţiune, cultura construieşte cea mai reprezentantivă carte de identitate şi recunoaşterea ei în lume. „România este Brâncuşi, Eugene Ionesco, Enescu, Grigorescu. Dar România este mai ales Eminescu. Astăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea marelui poet, a cărui creaţie a devenit punctul de convergenţă al gândurilor şi emoţiilor tuturor generaţiilor, de atunci până acum”, a adăugat ministrul Muncii.

„Am avut un an cu mai puţine evenimente culturale decât de obicei, dar am încercat să ne adaptăm perioadei cu restricţii fără să renunţăm la ceea ce ne bucură sufletele: cărţile, muzica, arta. Pentru că nevoia de cultură este, mai întâi de toate, una individuală, care se clădeşte prin puterea exemplului familiei şi prin educaţie. 

Pentru o naţiune, cultura construieşte cea mai reprezentativă carte de identitate şi totodată calea recunoaşterii ei în lume. România este Brâncuşi, Eugene Ionesco, Enescu, Grigorescu. Dar România este mai ales Eminescu. Astăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea marelui poet, a cărui creaţie a devenit punctul de convergenţă al gândurilor şi emoţiilor tuturor generaţiilor, de atunci până acum. Atunci când există opere care să creeze punţi în timp, între generaţii, prezentul cultural devine el însuşi mai bogat şi mai creativ.

Şi fiindcă vorbim despre prezent, mi-aş dori ca anul acesta domeniul creativ din România să redevină activ şi să putem participa la cât mai multe evenimente culturale. Este un sector care are nevoie în continuare de susţinere. Am încredere că proiectele pe care le-am demarat împreună cu Bogdan Gheorghiu, anul trecut, vor continua şi că domeniile creative şi cultura românească se vor bucura de noi forme de sprijin”, a scris Raluca Turcan vineri pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *