Skip to content
Politică

Turcan răbufneşte: Demisia ministrului Justiţiei şi retragerea Ordonanţelor

turnulsfatului.ro

Partidul Național Liberal prin vocea preşedintelui interimar, Raluca Turcan, cere Guvernului retragerea cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea legilor din domeniul penal, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, să demisioneze.

„Guvernul trebuie să retragă, de îndată, cele 2 proiecte de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea legilor din domeniul penal și să dea asigurări că actuala majoritate renunță la astfel de demersuri de subminare a statului de drept.

Actualul ministru al Justiției trebuie să demisioneze pentru încercarea sa de ciopârțire a legilor penale și de grațiere a protejaților politici.

PNL își asumă să inițieze în Parlament, doar acolo unde e cazul, punerea în acord a legilor din domeniul penal cu deciziile Curții Constituționale, având o consultare publică prealabilă cu organizațiile magistraților și societatea civilă.

Continuarea de către liderii PSD-ALDE a acestei atitudini iresponsabile nu va rezolva lucrurile ci va adânci revolta oamenilor care au transmis un mesaj cât se poate de clar:

Legea este pentru a fi respectată, și nu pentru a fi ocolită. O societate democratică se bazează pe respectarea legilor și nu pe ocolirea lor ori pe scutirea unor privilegiați politic de răspunderea legală.

PNL își păstrează punctul de vedere asumat, acela de a respinge orice inițiativă legislativă ce promovează grațieri colective, care este întărit de argumentul conform căruia astfel de măsuri nu rezolvă problema din penitenciare.” , se arată în comunicatul de presă remis redacției PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *