Skip to content
Politică

Turcan: Rezultatele PISA arată cel mai clar nevoia de a pune în practică proiectul ”România educată”

Inquam Photos / Octav Ganea

Rezultatele la testele PISA arată ‘‘cel mai clar” nevoia de a pune în practică proiectul ”România educată” al preşedintelui Klaus Iohannis, afirmă vicepremierul Raluca Turcan, potrivit agerpres.

„Solicit tuturor partidelor care declară că educaţia este pe primul loc, în special USR, dar şi parlamentarilor altor formaţiuni politice, să susţină Proiectul preşedintelui Klaus Iohannis – ‘România educată’ ! Dacă nu vom implementa cât mai repede proiectul ‘România educată’, rezultatele se pot chiar înrăutăţi la următoarea evaluare! Avem obligaţia să asigurăm fiecărui copil şansa la o educaţie de calitate în România!”, a scris Raluca Turcan, marţi, pe Facebook.

Vicepremierul a afirmat că s-a ajuns în această situaţie pentru că s-au făcut „schimbări după ureche, heirupiste, generate doar în contextul unor rezultate dramatice la evaluări”.

„Avem obligaţia să nu acţionăm ca PSD, care se raportează la educaţie doar electoral. Am avut 10 miniştri ai educaţiei în 5 ani, 64 de ordonanţe generate de urgenţe, fără a evalua efectele şi fără a gândi ce se întâmplă în timp”, mai afirmă Turcan.

Clasamentul PISA 2018 publicat marţi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) reflectă o poziţionare a sistemului naţional de educaţie din România sub valorile medii înregistrate la nivelul ţărilor participante, potrivit gpseducation.oecd.org.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, comparativ cu ciclul anterior de testare, media internaţională a înregistrat o uşoară scădere (citire/lectură – 487, faţă de 493, matematica – 489, faţă de 490, ştiinţe – 489, faţă de 493 în 2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *