Skip to content
Politică

Turcescu anunță APOCALIPSA pentru România: ”Bă băieți, e groasă!”

cotidianul.ro

Deputatul Robert Turcescu – vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a comentat afirmațiile făcute de actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căreia salariul minim brut pe ţară va creşte la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018.

În acest context, Turcescu atrage atenția asupra raportului realizat de Comisia Europeană, potrivit căruia aceste creșteri semnificative vor duce la un deficit bugetar mare.

”Conform previziunilor Comisiei, este puțin probabil ca deficitul bugetar să crească în 2018 la un nivel semnficativ mai mare, asta este îngrijorător când ăștia scriu ”semnificativ mai mare„, de 3% din PIB, determinat, atenție, prin creșteri semnificative ale salariilor. Deci ăștia de la Comisie vin și ne spun: ”Bă băieți, e groasă. Ați crescut prea mult salariile și vom avea un deficit bugetar semnificativ”. Ceea ce înseamnă că s-ar putea să fie peste 4%. Nu vă mai spun o dată că, atenție, autoritățile române, zic ei, nu intenționează să acționeze în baza recomandării privind procedura de deviere semnificativă. Ca să nu vorbim chineza, asta înseamnă că e vorba tot de deficitul bugetar. Pentru prima oară, Comisia Bugetară a avertizat România că s-a abătut în ultima perioadă începând cu 2016, de la ceea ce înseamnă deficitul bugetar stabilit și ne-a permis să facem niște corecții. Acum vine Comisia Bugetară și ne spune: ”Bă băieți, am văzut că nu vă adaptați deloc la chestiunea pe care noi v-am recomandat să o faceți.” Atenție, e un document cald, fierbinte.”, a tunat Turcescu, potrivit Dcnews.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *