Skip to content
Politică

Turcescu aprinde fitilul: cazul pedofilului, pretext pentru decapitarea unei structuri EXCLUSIV

observator.tv

Deputatul de Constanța Robert Turcescu – vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) – a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a arătat cum cazul pedofilului din București este folosit de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru decapitarea celei mai periculoase structuri din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Este vorba despre structura care acum se numește Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) și care de-a lungul timpului a avut acronimele DGIPI și DIPI (mai pe românește: fosta „Doi și un sfert”). Concret: Turcescu a apreciat că scandalul pedofilului îi vine ca o mănușă ministrului Dan, pentru ca guvernantul să îl acuze de incompetență / nepăsare pe actualul șef al DGPI, Mihai-Cristian Mărculescu, și astfel să îl zboare din funcție, cu atât mai mult cu cât Mărculescu a fost numit în post de către Dacian Cioloș și menținut de Sorin Grindeanu, în ciuda insistențelor tandemului Liviu Dragnea-Carmen Dan.

Trebuie să precizăm că insistențele amintite nu s-au referit – pe vremea lui Grindeanu – la o persoană anume, ci la trecerea pârghiei de numire a conducătorului DGPI în mâinile ministrului Internelor.

Înainte însă de a ataca acest scenariu tenebros, Robert Turcescu a adus în discuție o variantă mult mai benignă: simpla incompetență a șefimii din MAI.

„Sunt două ipoteze, din punctul meu de vedere. Prima – și cea mai simplă dintre toate – este că avem de a face cu o întreagă structură de incompetenți a Ministerului de Interne. Să stai trei zile și să încerci să identifici un caz care este în ograda ta (în condițiile în care e și șoferul unui șef din Ministerul de Interne, e și angajat în minister de vreo 7 ani de zile, iar înainte a lucrat în Jandarmerie), asta nu poate să însemne decât tembelism!” a tunat Turcescu.

În acest punct, PMP-istul a început să vorbească despre războiul subteran Dragnea-DGPI, făcând referire la Ordonanța de urgență nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne. Iată ce prevăd articolele 10 și 11 din respectiva OUG (la capitolul legat de atribuțiile direcției):

Art. 10. –

Direcția Generală de Protecție Internă are următoarele atribuții:

a) desfășoară activități de informații, contrainformații și de protecție în scopul identificării, prevenirii și contracarării amenințărilor, vulnerabilităților și factorilor de risc care pot conduce la tulburarea gravă a ordinii publice sau care vizează informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne;

b) asigură coordonarea și controlul activităților pentru protecția informațiilor clasificate naționale, ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și ale Uniunii Europene, precum și pentru securitatea cibernetică, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 11. –

Organizarea, coordonarea și planificarea strategică a activității Direcției Generale de Protecție Internă se realizează, în condițiile legii, prin ordine și instrucțiuni ale ministrului afacerilor interne, prin raportare la strategiile și politicile de ordine publică, apărare și securitate națională, în concordanță cu obiectivele și prioritățile informative naționale”.

În acest context, Robert Turcescu a amintit de alt scandal (din luna noiembrie), trecut din păcate cu vederea de către opinia publică: acela al microfonului descoperit de către Carmen Dan în propria locuință. În acest context, vicepreședintele PMP a arătat cum respectiva afacere ar fi putut fi folosită de către ministru în scopul victimizării, dar guvernantul nu și-a jucat cartea cum trebuie în acel moment.

„Eu cred că lucrurile sunt mai complicate. Luați regulamentul de funcționare și veți vedea acolo că DGPI este structura care asigură protecția contrainformativă și de securitate a Ministerului de Interne. Deci eu cred că în acest moment se va arăta cu degetul către șeful acestei structuri, domnul (Mihai-Cristian – n.r.) Mărculescu, care – cel puțin după cum se vede din regulamentul de funcționare a DGPI – are o problemă: individul acesta, pedofilul, hai să zicem că a scăpat testării psihologice, dar – fiind șofer de șef din MAI – e imposibil să nu fi fost operativ de-a lungul a șapte ani de zile, în așa fel încât să se constate că el reprezintă o vulnerabilitate pentru sistem”.

De altfel, era clar încă de când cu scandalul microfonului doamnei Carmen Dan (un subiect asupra căruia s-a așternut tăcerea, deși a fost exploziv la momentul respectiv) că se urmărește pe orice cale decapitarea domnului Mărculescu din fruntea DGPI. Asta și pentru că Mărculescu este un personaj instalat în fruntea DGIPI de Cioloș și menținut în funcție de Grindeanu, în ciuda împotrivirilor din acel moment manifestate aproape fățiș atât de Carmen Dan, cât și de Liviu Dragnea. Lucrurile încep să se spargă nu în capul ministrului, ci în capul șefului DGPI.

Cum e posibil ca în șapte ani de zile să nu se fi aflat de apucăturile acestui personaj?

Nu vreau să speculez, dar mi se pare absolut sulfuroasă această situație, din multe puncte de vedere. Când vine vorba despre Ministerul de Interne, nasul meu de fost jurnalist vreme de 23 de ani îmi spune că de fiecare dată conturile în interiorul ministerului se reglează în astfel de moduri: se pleacă de la o chestiune scandaloasă și se merge pe principiul «unde dai și unde crapă». Acum avem cazul pedofilului, dar haideți să vedem ce reverberații va avea acest caz! El ne-ar putea duce spre alte zone. Carmen Dan va ieși de aici basma curată, spunând că nu poate sta ea să verifice fiecare polițist în parte, dar că MAI are un serviciu de protecție internă, care în acest caz s-a dovedit încă o dată cu probleme”, a detaliat Turcescu.

Întrebat dacă putem interpreta actuala tevatură în cheia notei informative despre Tel Drum publicate de către RISE Project în investigația despre afacerile lui Liviu Dragnea, Robert Turcescu nu a exclus această ipoteză; ba mai mult: el a subliniat că toți mai-marii postdecembriști au vrut să pună mâna pe Doi ș-un sfert (inclusiv Liviu Dragnea, în scurtul lui mandat de ministru al Internelor din 2009), întrucât arhiva de acolo „conține lucruri îngrozitoare despre foarte mulți oameni politici”. În acest context, omul lui Traian Băsescu a precizat că arhiva DGPI are informații nu doar despre afacerea Teldrum, ci și – de exemplu – despre speța EADS.

„E posibil (scenariul cu Teldrum – n.r.). Pe de altă parte, v-aduceți aminte că nota aceea cu dosarul Tel Drum era într-adevăr în arhivele DIPI. Trebuie să înțelegeți că mulți alți balauri (care scot capetele la foarte mulți oameni politici) sunt în arhiva DIPI. Arhiva DIPI în momnentul de față conține lucruri îngrozitoare despre foarte mulți oameni politici, încă de la începutul anilor ’90. Sunt foarte mulți oameni politici care au vrut să fie cumva stăpânii acestei arhive – inclusiv cei din SRI.

Celebrul dosar EADS și multe astfel de chestiuni zac în aceste arhive și nu s-a vrut niciodată exploatarea lor, în sensul constituirii unor dosare – unele dintre ele chiar penale. Prin urmare, datoria în momentul de față este foarte mare, pentru că cine stăpânește DIPI – din perspectiva instalării șefului acestei structuri – are acces la o armă în plus față de cele politice și parlamentare. Probabil că domnul Dragnea și doamna Carmen Dan își doresc să găsească orice motiv prin care să instaleze în fruntea DIPI un personaj care să le fie obedient – cu atât mai mult cu cât domnul Dragnea a avut o apariție meteorică în fruntea Ministerului de Interne (20 ianuarie – 1 februarie 2009, în guvernul Emil Boc 1 – n.r.) și știe foarte bine ce putere are și ce ascunde acest serviciu de informații. Deci m-aș uita puțin mai departe decât ceea ce înseamnă cazul propriu-zis.

Altfel, să nu uităm că vreme de trei zile s-a tăcut… Să zicem că sunt atât de tembeli cei din Ministerul de Interne, încât n-a fost în stare niciun angajat, când a văzut poza pedofilului, să fi strigat în gura mare: «Îl știm: e de la noi, de la Rutieră – șoferul șefului cutare!» Nu era un personaj obscur – n-aveau cum să nu-l recunoască. Pe scurt: este un caz sulfuros, cu bătaie mult mai lungă”, a zis Turcescu.

Întrebat dacă el consideră oportună demisia ministrului Carmen Dan în urma scandalului cu pedofilul (demisie cerută din ce în ce mai insistent de către PNL), vicepreședintele PMP a apreciat că acest gest ar fi trebuit făcut încă de la începutul anului 2017, când Dan a declanșat ofensiva împotriva a ceea ce ea califica drept instigatori ai protestelor #REZIST.

Demisia doamnei Carmen Dan s-ar fi impus încă din primele zile de după instalare. V-aduceți aminte de lista neagră pe care a făcut-o cu oameni din mass media, politicieni, influenceri de pe Facebook etc., pe care i-a acuzat de instigare la proteste (mă număram și eu printre aceia). Din punctul meu de vedere, este un personaj de o incompetență crasă – deci n-are ce căuta în fruntea Ministerului de Interne. Este doar o sculă a lui Liviu Dragnea și atât; prin urmare: că e vorba de cazul pedofilului sau de cel al listei negre, doamna Carmen Dan nu trebuia să ajungă niciodată într-o astfel de poziție. Că a ajuns acolo cu susținerea puternică a lui Liviu Dragnea, asta e o altă discuție. Demisii putem cere în fiecare zi, fără niciun fel de problemă, dar ele nu rezolvă nimic, dacă ne gândim că băieții ăștia țintesc să pună mâna pe adevărata putere. Iar adevărata putere în Ministerul de Interne este DIPI”, a opinat parlamentarul de Constanța.

În încheiere, Robert Turcescu a făcut istoria luptei pentru acapararea DGPI, de pe vremea tehnocraților până în prezent.

„Dacian Cioloș a modificat – prin ordonanță de urgență – felul în care este numit șeful DIPI. Fiind interimar Mihai Mărculescu, Cioloș n-a mai apucat să-l numească plin, însă la un moment dat – în perioada lui Grindeanu – s-a modificat din nou ordonanța de urgență, în așa fel în care șeful DIPI să fie numit de Ministerul de Interne. A demisionat Grindeanu, dar, până să plece de tot, avea încă pârghia să-l numească pe Mărculescu șef plin la DIPI – lucru pe care l-a și făcut, deși îl tot rugau Liviu Dragnea și Carmen Dan s-o lase pe Carmen Dan să numească șeful DIPI. Acuma, cu un scandal de genul acesta (al polițistului-pedofil), pot să-l dea jos pe șeful DIPI și să-l numească pe altul prin decizia ministrului de Interne. Asta e toată șmecheria.

Și povestea cu microfonul de acasă de la Carmen Dan era tot ca să arate cu degetul spre șeful DIPI (că nu era în stare să asigure protecția), numai c-au jucat-o cam prost – nimeni n-a crezut că doamna ministru s-a împiedicat de priză”, a mai spus Turcescu.

1 comentariu la “Turcescu aprinde fitilul: cazul pedofilului, pretext pentru decapitarea unei structuri EXCLUSIV

  1. domnul deputat Turce3scu acesta speta este doar inceputul acest infractyor are retea proprie in interiorul MAI activgi si pasivi care sunt bine acopweriti si actioneaza intern si estern (sitem Bivolari) .Ca profisionist in domeniu MAI 28 de ani trebuie urgent un studiu aprofundat si cei 47% din efectiv fiind profesionisti trebuie lasti si protejati pentgrtu a si face meseria de politisti.Tot ce este angajat promovat pe critgeri politice nepotisme etc purificare maxima mai ales DGIPI sau DIPI folpsotova de fosti sefi sau lucratori in doi si un sfert…. pana in 2000.Asi pute spuine mai multe dar sincer instabilitateA ACTUALA si dominatiea politica ma obliga sa ma opresc.Oricum curateniea coruptiei incerpe acum de aicisi apoi Procurastura si Judecatorie.VA MULTUMESC Domnule Turcescu mult SUCCES…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *