Skip to content
Politică

Turcescu, atac devastator la USR: Dacă Marx ar fi zis că religia e „iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mâna pe Biblie!

psnews.ro

Candidatul PMP la alegerile parlamentare, Robert Turcescu, a comentat într-o notă ironică gestul politicienilor de la USR-PLUS de a nu jura cu mâna pe Biblie la ceremoniile de învestire în funcție. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în grup, consilierii județeni/locali ai USR-PLUS au refuzat să depună jurământul față de țară și cetățeni cu mâna pe Biblie.

Cea mai ostentativă ”ieșire” de acest gen s-a întâmplat la București, la Primăria Sectorului 1, unde toți cei 9 consilieri ai alianței au refuzat in corpore să atingă Biblia.

Sint curios sa știu citi dintre useristii care au refuzat sa jure pe Biblie la învestire, au refuzat sa se cunune si religios. Sau acolo le-a fost frica de palma mamei soacre mai tare decit de Marx? Dacă Marx ar fi zis că religia e „iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mîna pe Biblie!”, a spus Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR Dan Barna a fost prezent la constituirea Consiliului Local la Primăria Sectorului 1 și deci de față la boicotul față de Biblie organizat de reprezentanții aleși ai partidului său în acest for. El a susținut inițial chestionat de presă că boicotul nu este unul organizat, pentru ca ulterior să admită că a asistat la ceva organizat doar că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviință. Refuzul de a jura pe Biblie a avut loc și la Brașov sau la Iași.

 

1 comentariu la “Turcescu, atac devastator la USR: Dacă Marx ar fi zis că religia e „iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mâna pe Biblie!

  1. Dle Turcescu ! Im Matthäusevangelium (5,17-35) sagt Jesus, man solle nicht schwören. Warum wird dann so oft auf die Bibel geschworen? W. K., Füchtenfeld . Traducerea in romana : În Evanghelia după Matei (5: 17-35) Isus spune că nu trebuie să jurăm. Atunci de ce se jură Biblia atât de des? W. K., Füchtenfeld. In Germania doar o PARTE din Parlamentari din CDU jura pe Biblie NU toti (Frau Merkel NU a jurat pe Biblie ) celalte partide: Die Grüne ,Die Linke, SPD !!!!!!! NU jura pe Biblie NIMALS (NICIODATA).AfD si o parte din FDP .Vice Cancelarul de la FDP (casatorit cu un barbat ) NU a jurat , actualul Ministru al Sanatati(casatorit cu un barbat ) NU a jurat .Alti jura pe Coran , Constitutie sau DELOC.NU s-a facut nici un comentariu in spatiul public de NIMENI , de ce pentru ca traim intr-o democratie CONSOLIDATA .Actualul Guvern are 4 Ministri casatoriti cu persoane de acelasi gen .Recunosc ca si pentru mine Catolic vinenit din Romania in urma cu 40 de ani mi-a fost greu sa invat Democratia . De 31 de ani se jura pe Biblie in Romania si ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *