Skip to content
Politică

Turcescu, critici dure către Băsescu: Este inacceptabil și va duce la disoluția PMP

agerpres.ro

Parlamentarul PMP, Robert Turescu îl critică dur pe liderul partidului Traian Băsescu, după ce acesta a depus  o serie de amendamente la Lege grațierii, prin care dorește să  extindă grațierea unor pedepse și la condamnații pentru corupție.

Astfel, Turcescu a reacționat  și a postat pe pagina personală de Facebook  că „orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil și va duce la disoluția Partidului Mișcarea Populară,” potrivit hotnews.ro

Turcescu face o referire la o declarație a lui Basescu din 2006, când fostul șef al statului spunea că „am obligatia ca in numele democratiei , impreuna cu toate resursele politice ale micutului PMP, sa asigur o opozitie ferma, fara compromisuri, fara jumatati de masura… Acesta pare sa fi fost destinul meu in politica: opozitia fara compromisuri la PSD”.

Legat de aceasta declaratie mai veche a lui Basescu, Turcescu spune că „PMP este un proiect viabil, necesar democratiei romanesti, dar numai in conditiile in care declaratia presedintelui Basescu din decembrie 2016 va ramine in permanenta actualitate”.

La rândul său, Robert Turcescu a fost ținta unor săgeți din partea aliatei fidele a lui Băsescu, Magda Bistriceanu: „Observ că un fost jurnalist, ieșit pe ușa din dos din presă, ajuns în Parlament numai cu sprijinul domnului Traian Băsescu, a ajuns să-i pună condiții și „să-l tragă de urechi” pe fostul președinte! Trist este să vezi cum trădătorii se pliază în funcție de interese! Apreciez oamenii corecți și-mi pare rău că am susținut și am făcut campanie unui astfel de personaj, care ulterior și-a arătat adevăratul caracter!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *