PSnews

Recent

Turcescu dă CIFRELE clanului Dragnea din PSD. Zeci de teleormăneni aduși la ciolan EXCLUSIV

libertatea.ro

Deputatul Robert Turcescu – vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) – a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a dat CIFRELE clanului lui Liviu Dragnea din Partidul Social Democrat (PSD).

Parlamentarul a început prin a afirma că „lucrurile s-au tranșat aseară în interiorul PSD” și că tot ceea ce s-a petrecut în ultima săptămână „este o redesenare a hărții de influență și putere în interiorul Partidului Social Democrat”.

Mai precis, Turcescu a vorbit despre nu mai puțin de optzeci de oameni din Teleorman aduși de către Dragnea în diverse poziții importante din partid și din Guvern.

„Domnul Dragnea a fost și este în continuare acuzat de baroni PSD-iști că și-a instalat aproape exclusiv oameni din Teleorman în posturile-cheie ale guvernării, nelăsând pentru ceilalți lideri social-democrați mai nimic. Mai exact – ca să vă dau și o cifră -, baronii PSD-iști vorbesc despre 80 de teleormăneni ai lui Dragnea care au fost aduși la București și plantați în poziții-cheie. Unul dintre acești oameni chiar îmi spunea: «Domn’e, fiecare dintre noi are un prieten, doi, 9, 10, 15… Dar să ai 80 de prieteni sau 80 de obligații, asta deja e un pic cam mult!»” a explicat PMP-istul.

În acest context, Robert Turcescu a estimat că numeroși baroni PSD-iști se vor regrupa în spatele lui Mihai Tudose, lăsându-l descoperit pe Liviu Dragnea.

„Prin urmare, mișcarea pe care a făcut-o Mihai Tudose – de răzvrătire față de Liviu Dragnea – este o mișcare susținută de acești baroni locali, dintre care mulți s-au aliniat în spatele lui Mihai Tudose, tocmai pentru a putea să oprească pofta asta fără astâmpăr a lui Liviu Dragnea de a acapara toate funcțiile importante din aparatul guvernamental.

Mai mult decât atât: chiar și această demitere a unor miniștri din Guvern mă aștept să fie urmată în bună măsură de o instalare în locul lor a unor oameni care sunt mai degrabă fideli lui Mihai Tudose sau unor baroni locali care l-au sprijinit pe Mihai Tudose decât lui Liviu Dragnea. Prin urmare, asistăm – din punctul meu de vedere – la o primă etapă din ceea ce s-ar putea chema «pierderea partidului și a partidei de către Liviu Dragnea», a punctat Turcescu.

Pe cale de consecință, deputatul a apreciat că se va ajunge la „momentul în care Liviu Dragnea va trebui să cedeze puterea în partid și probabil și poziția de președinte al partidului”, în condițiile în care PSD-iștii văd în prim-ministru noul lider al formațiunii politice.

„V-ați uitat poate la documentare în care, când un lup îmbătrânește sau este rănit, haita își caută automat un alt conducător. Cam așa se întâmplă acum în PSD: pierzând partida cu Tudose (prin demiterea lui Sevil Shhaideh, mai ales – acolo este marea problemă a lui Dragnea), practic în acest moment toată lumea înțelege că polul de putere în Partidul Social Democrat merge într-o altă direcție – adică spre cel care distribuie resursele, iar acesta este Mihai Tudose”, a adăugat Turcescu.

În încheiere, deputatul de Constanța a opinat că președintele Klaus Iohannis va ieși cel mai câștigat, prin neimplicarea în conflictul din PSD. În caz contrar, Iohannis le-ar fi dat ocazia PSD-iștilor să se victimizeze, a subliniat Turcescu.

„Estimez că, după șubrezirea puterii lui Liviu Dragnea, puterea și implicarea președintelui în jocul politic vor crește. De fapt, Klaus Iohannis bănuiesc că n-a vrut să-i victimizeze pe PSD-iști. Dacă s-ar fi amestecat în bătălia din interiorul PSD mai mult decât a făcut-o prin întâlnirea cu Mihai Tudose de la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea, în maniera prin care deja practică această victimizare, ar fi ieșit în spațiul public, acuzând că președintele încalcă litera, spiritul Constituției și se amestecă în bătălia politică”, a conchis vicepreședintele PMP.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi