Skip to content
Politică

Turcescu dezvăluie lista scurtă a consilierilor prezidențiali ai lui Iohannis. Ce nume noi se vehiculează

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat pe pagina sa de Facebook o listă scurtă a consilierilor pe care ar urma să îi aibă noul președinte ales, Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Pe lângă numele care s-au vehiculat deja în spațiul public, cum ar fi cel al lui Dan Mihalache, Cosmin Marinescu sau Andrei Muraru, surprizele și numele noi dezvăluite de Turcescu sunt cele ale liderului deputaților PNL, George Scutaru, a Mihaelei Ciochina și a Iuliei Huiu, cunoscuta în PNL ca o subalternă a lui Dan Mihalache.

Iată lista jurnalistului Robert Tucescu:

”Surse, exclusiv! Lista scurta a viitorilor consilieri prezidentiali:
Dan Mihalache
George Scutaru
Cosmin Marinescu
Andrei Muraru
Mihaela Ciochina
Iulia Huiu”

Conform celor de la evz.ro, pe lângă această listă de consilieri propusă de Turcescu ar urma să mai facă parte din echipa lui Iohannis actuala șefă a protocolului de la Cotroceni, Delia Dinu, dar și cel care conduce cancelaria Ordinelor, Gheorghe Angelescu.

Pentru portofoliul Educației, a fost vehiculat numele Simonei Pop, șefa Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat din Primăria Sibiu.

De asemenea, trebuie precizat că Robert Turcescu a desfășurat o întreagă campanie pe Facebook împotriva celui care ar urma să ocupe poziția de șef al cancelariei prezidențiale, fostul pesedist Dan Mihalache. Turcescu chiar i-a cerut lui Klaus Iohannis să lămurească dacă îl va numi pe Dan Mihalache într-o funcție la Cotroceni. Mihaela Ciochină este actualul director juridic din cadrul Senatului României.

Intr-o altă postare pe Facebook, Turcescu reamintește una din gafele publice ale lui Dan Mihalache pentru care a plătit cu funcția de secretar general al Guvernului.

”D’ale lui Mihalache:

Într- emisiune de televiziune la care a intervenit Dan Mihalache a avut o iesire surprinzatoare cand a fost intrebat cum comenteaza declaratiile ambasadorului SUA, potrivit caruia modificarea legii ANI, repusa atunci pe tapet, ar fi o idee foarte proasta si ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic romano-american.
„Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. Si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara”, a declarat Dan Mihalache.

La doua zile de la aceste declaratii, Dan Mihalache a fost demis de premierul Victor Ponta. „Imi asum in continuare acea declaratie politica. Nu regret nimic”, a replicat Dan Mihalache.”

Dan Mihalache s-a înscris în PNL în 2009, iar până atunci a fost membru PSD, fjind chiar parlamentar al social- democraților.

Într-un interviu acordat presei locale din Maramureș în urmă cu doar câteva zile, Mihalache a declarat clar că proiectul său de după alegeri este administrația prezidențială.

”Rep: Care este proiectul politic pe care îl veţi duce mai departe?

D.M.: Organizarea administraţiei prezidenţiale. Acum este singurul meu proiect, care necesită multă muncă.

Rep.: Ce implică un astfel de proiect?

D.M.: Construcţia şi reconstrucţia administraţiei prezidenţiale în funcţie de proiectele preşedintelui ales.
Rep.: Există în acest moment suferinţă în administraţia prezidenţială?

D.M.: Nu! O administraţie prezidenţială se organizează în funcţie de priorităţile celui care o conduce, până la urmă. În acest moment sunt cu privirile pe organigramă.”

Citește și: Fotografiile pe care liberalii nu ar trebui să le uite. Omul de casă al PSD, șef la Cancelaria lui Iohannis

3 comentarii la “Turcescu dezvăluie lista scurtă a consilierilor prezidențiali ai lui Iohannis. Ce nume noi se vehiculează

  1. Fiind ofiter acoperit cred ca le stie pe toate. Sefii lui din servicii cred ca-i spun ce fel de consilieri sunt si impotriva caruia sa indrepte critica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *