Skip to content
Politică

Turcescu explică ce e cu firma lui Dragnea: TelDrum este un fel de Asesoft! EXCLUSIV

revista22.ro

Septembrie ar trebui să aducă încă o încercare de audiere a lui Sebastian Ghiță, după ce ce refuzul martorului, lipsa unui interpret și slaba conexiune de internet au fost folosite ca scuze în cele 7 încercări ratate de aducere în boxă a milionarului refugiat în Belgrad.

Folosindu-se mai mult de intuiția sa de jurnalist, Robert Turcescu dă un verdict dur pe tema „băieților deștepți” ieșiți brusc din raza de acțiune a brațului legii.

La felul în care arată lucrurile în momntul de față, sunt convins că nimeni nu vrea să îl audieze pe Sebastian Ghiță. Pentru că se tot speră ca problema Ghiță să cadă în uitare, la cum, probabil, se speră ca problema Puiu Popoviciu să nu fie vreodată adusă până în punctul în care Puiu Popoviciu să fie încarcerat sau mulți alții să fie aduși în România”, explică, pentru PSNews.ro, deputatul Robert Turcescu.

Altă pușculiță

Asesoft, firma fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, a fost ani la rând abonată la contracte de asistență și mentenanță a sistemelor IT din instituțiile de stat din România, iar prăbușirea patronului și fuga lui peste hotare nu a stopat activitatea societății, chiar și în acest moment firma fiind luată în calcul pentru încredințarea unui contract pentru realizarea program informatic gestionat de Compania națională de Autostrăzi și Drumuri.

Pe un alt traseu decât Ghiță, un alt lider PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la palierul superior al politicii având în spate un motor financiar mascat în firma TelDrum, al cărui panou de control pare să fie în posesia sa, conform unor investigații jurnalistice recente.

Cu toate acestea, Turcescu crede că alții sunt oamenii care decid într-un final ce soartă va avea firma presupusă a fi a lui Liviu Dragnea, la fel cum tot în mâna acestora poate sta și soarta liderului PSD.

Personaje precum Sebastian Ghiță, care este emblematic pentru acest fenomen, sunt personaje au fost crescute și folosite de sistem pe post de depozitari ai unor bunuri materiale care ating niveluri record. Din punctul meu de vedere, dați-mi voie să arunc și o supoziție din această perspectivă, cred că și firma TelDrum, despre care se vorbește atât de mult în ultima perioadă, este, de asemenea, o pușculiță a sistemului și că de aceea este și o bătălie atât de mare între diversele aripi din interiorul sistemului.

Unii vor ca această pușculiță să fie spartă, alții vor ca ea să rămână intactă și să poată fi depozitate în continuare sume importante de bani. TelDrum este un soi de Asesoft, dacă vreți. De altă dimensiune, pe alt palier, dar este tot pușculița unor băieți deștepți”, crede fostul realizator de talkshow-uri politice.

O piață viciată

Problema firmelor-pușculiță ale nor personaje obscure din mediul politic este că viciază mediul concurențial liber, transformânsdu-se în adevărate piedici pentru concurența care încerca să acceseze fonduri publice puse la bătaie.

În cazuri precum Ghiță, Popoviciu sau Dragnea-TelDrum, protecția acordată celor puși să controleze aceste afaceri pare să se extindă chiar și după ce aceștia sunt puși sub învinuire sau chiar și după ce instanțele își spun ultimul cuvânt.

Prin urmare, devine explicabil de ce mulți dintre marii afaceriști dubioși condamnați dispar subit în momentul în care ar trebui să își ispășească pedeapsa, iar până la repatrierea lor pot trece ani buni, după cum s-a întâmplat în cazurile Maria Vlas, Sorin Ovidiu Vântu sau, mai recent, Genică Boerică.

Oamenii aceștia știu foarte multe despre ceea ce reprezintă sistemul și oamenii din sistem. Sunt ameni care au fost crescuți și sprijiniți, finanțați adeseori de sistem, iar dacă ei s-ar apuca să vorbească sunt convins că s-ar produce adevărate cutremure în societatea românească și nu mă refer numai la cea politică, ci și la palierul economic.

Am constata că mare tristețe că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România nu a fost deloc o economie de piață, că nu a fost o piață liberă, ci a fost vorba de contracte viciate și că  fost creată o pătură de ‘băieți deștepți” care au supt din bugetul statului sume impresionante de bani în complicitate cu alți oameni din lumea afacerilor și cu înalți funcționari ai statului român”, afirmă parlamentarul PMP.

Sebastian Ghiță a fugit in România în urmă cu 8 luni, pe numele său fiind deschise 5 dosare instrumentate de procurorii DNA. Milionarul fugar a fost reținut de autoritățile din Serbia și este pus sub control judiciar până la judecarea extrădării.

Încercările autorităților judiciare române de a-l audia pe Ghiță în fața unei instanțe in Belgrad au lăsat o impresie penibilă, scuzele folosite până în prezent fiid anumerate mai sus. Următoarea audiere a fostului deputat PSD este programată pe 14 septembrie, perioadă considerată ca fiind necesară pentru revenirea procurorului sârb din concediu.

Puiu Popoviciu, aflat sub control judiciar în România, a reușit să dispară de sub nasul autorităților române chiar înainte ca instanța să îl condamne la 7 ani cu executare într-un dosar de corupție. În prezent este la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *