Skip to content
Politică

Turcescu, expus la riscuri majore. Care sunt ipotezele lansate de avocatul Lucian Bolcaș

" "

Avocatul Lucian Bolcaș a făcut luni o serie de precizări privind ce riscă din punct de vedere penal jurnalistul Robert Turcescu după ce a dezvăluit că este ofițer sub acoperire.

„Dacă ar fi fost ofițer în acoperire și ar fi deconspirat această situație, el (n.r. Robert Turcescu) trebuie să fie supus rigorilor legii penale”, a subliniat avocatul Lucian Bolcaș într-un interviu acordat dcnews.ro.

" "

„Dacă n-a fost și face un simplu joc, în afară de această intoxicare de presă, este vorba și de un atentat la siguranța națională, pentru că nu te joci cu serviciile speciale. Decredibilizarea serviciilor de informații este începută de Traian Băsescu, cu celebra fumigenă aruncată împreună cu un candidat sau un ministru care ar fi ofițer sub acoperire. Este un joc, în primul rând, împotriva României și asta este foarte important”, a explicat, pentru aceeași sursă, Lucian Bolcaș.

Vezi și: PRIMA declarație a lui Robert Turcescu după ce a dezvăluit că a fost colonel sub acoperire

„Serviciu făcut unor potențial inamici ai României”

”În cadrul Alianței Nord-Atlantice, din care facem parte, spionajul între țările alianței este înlocuit de cooperare. Deci, ofițerii sub acoperire își au locul de muncă îndreptat spre țări care nu fac din această alianță, spre Rusia, spre Ucraina, spre țările arabe.

Deconspirarea unor asemenea situații ar reprezenta un serviciu făcut unor potențial inamici ai României. Lucrurile trebuie privite cu mult mai multă seriozitate decât le pot face un om de presă pentru care impactul publicitar poate să fie determinant, așa cum poate să fie determinantă și o situație reală, căreia îi dă curs ca urmare a unor slăbiciuni nervoase. Toate acestea trebuie, de urgență, clarificate, pentru că este în joc prestigiul unui serviciu de informații ce aparține unei țări  din NATO”, a mai explicat avocat Bolcaș.

Trădare sau atentat?

„Cu asemenea lucruri nu ne putem juca. Robert Turcescu va suferi rigorile legii penale. Evident, nu putem lăsa nepedepsite asemenea situații. Dacă este adevărat, a săvârșit un act de trădare în calitate de ofițer a unui serviciu de informații. Dacă nu este adevărat, și-a bătut joc de serviciile de informații românești. Este un gest absolut incalificabil. În general, România, de la Mihai Caraman, care a rămas o legendă, are ofițeri de informații de bună calitate. Și a lovi România pe această cale este una dintre cele mai josnice atitudini”, a conchis avocatul Lucian Bolcaș pentru dcnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *