Skip to content
Politică

Turcescu face noi DEZVĂLUIRI după ce Băsescu a declarat că Ponta ar fi fost ofițer acoperit

Președintele Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta este fost ofițer acoperit. Băsescu a declarat că în perioada 1997-2001 Ponta a fost ofițer acoperit al SIE.

Robert Turcescu, cel care a declarat în urmă cu câteva săptămâni că ar fi fost ofițer acoperit, revine pe blog cu o nouă postare.

După o pauză de aproape o lună, Turcescu postează pe blogul personal o listă cu mai multe nume sonore de pe scena politică românească, printre care se numără Victor Ponta, Dan Nica, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Gabriel Oprea.

”Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, domnul Victor Viorel Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului in Guvernul României. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sint sonore. 

Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sint “conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate“. Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, “trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele“. Gradul de cavaler al Ordinului “Servicul Credincios” este asimilat gradului de locotenent”, scrie Turcescu pe blog.

Ordin-cavaleri-20121

5 comentarii la “Turcescu face noi DEZVĂLUIRI după ce Băsescu a declarat că Ponta ar fi fost ofițer acoperit

  1. Turcescule, au fost decorati cu aceasta ocazie vreo 60 de secretari de stat. Or fi primit decoratia pentru ca sunt ofiteri acoperiti? Bati campii frate….eh, sarcina de serviciu….

  2. Pacatele omenesti—-MINCIUNA si TRADAREA—ma uit si nu-l vad pe — LASZLO TOKES . Regie proasta —CU DEBUTANTI SI SERVICIU SCURT .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *