Skip to content
Politică

Turcescu, foc și pară după anunțul Comisiei alegerilor: Un ridicol desăvârșit! EXCLUSIV

agerpres.ro

Vicepreședintele PMP Robert Turcescu a acordat miercuri o reacție la cald pentru PSnews.ro în legătură cu rezultatul anchetei întreprinse de către Comisia alegerilor din 2009 (din care el însuși face parte), comisie parlamentară care i-a arătat cu degetul pe fostul președinte Traian Băsescu și pe ex-premierul Emil Boc drept principalii vinovați pentru rezultatul scrutinului prezidențial.

CITIȚI ȘI: UPDATE/ Inevitabilul s-a produs: Băsescu și Boc, acuzați de FRAUDAREA alegerilor din 2009

Deputatul Partidului Mișcarea Populară a calificat drept „penibile” și „ridicole” concluziile comisiei, opinând că ele vor degrada și mai mult imaginea Parlamentului în rândurile opiniei publice din România. Totodată, PMP-istul și-a exprimat părerea că însele concluziile raportului păreau a fi fost redactate de mult.

Ceva mai penibil nu cred că era de imaginat că s-ar putea redacta sub cupola Parlamentului. Până și două șulfe bătrâne PSD-iste, precum Țuțuianu și Fifor, s-au extras la timp din această mocirlă, urcând în posturi de miniștri și lăsând pe umerii unora precum Liviu Pleșoianu și Oana Florea «responsabilitatea» (cu ghilimelele de rigoare) să încaseze toate zoaiele care ies din acest raport al comisiei de anchetă.

Așa cum am avertizat încă de la debutul acestei comisii de anchetă (după primele audieri care au avut loc acolo), aceste concluzii ale raportului compromit (din nefericire, cred, pentru o perioadă foarte lungă de aici înainte) ideea de comisie parlamentară. Concluziile acestei comisii de anchetă (și insist chiar, pentru toți cei care vor vedea aceste rânduri; trebuie să fie citite – dacă s-ar putea – de toți cei cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în Parlamentul României) sunt de un penibil și un ridicol desăvârșit.

Am refuzat să mai particip de la un anumit moment la ședințele acestei comisii de anchetă, înțelegând că ea (pe lângă faptul că părea, încă de la primele ședințe, că are concluziile deja redactate și că oamenii de acolo nu așteptau nimic altceva decât să termine capitolul acestor audieri, pentru a depune un raport care cred că era deja scris, poate chiar de domnul Geoană împreună cu Mihaela), am refuzat să mai particip, pentru că nu pot sta prea mult timp într-o atmosferă de genul acesta. Era ceva de neimaginat și – cu regret o spun încă o dată – n-am crezut, chiar și în această scurtă activitate parlamentară a mea de până acum, că voi fi martor și chiar participant (prin faptul că am fost desemnat ca membru al acestei comisii din partea grupului parlamentar al PMP) la o asemenea mascaradă desfășurată în interiorul Parlamentului României. E rușinos, este un moment care – din nefericire – va coborî și mai mult imaginea Parlamentului și a parlamentarilor din România în ochii opiniei publice”, a detaliat Turcescu.

Întrebat ce va face PMP după anunțarea verdictului, Robert Turcescu a răspuns: „N-avem decât să așteptăm, să vedem ce vor face PSD-iștii cu acest raport, despre care înțeleg că va ajunge la vot în plen, dar este cât se poate de clar că toate așa-zisele «concluzii» din respectivul raport (pe care le-am citit cu mare atenție, deși le anticipam) pot fi demontate nu prin o contra-anchetă la aceasta a comisiei parlamentare, ci folosindu-te pur și simplu de bunul-simț și atât. Pentru că ele sunt încărcate de ridicol”.

„Eu am auzit ce au spus până și PSD-iștii invitați la comisia de anchetă și actori principali în episodul alegerilor prezidențiale din 2009. Îi rog pe toți cei care au timp să asculte declarația lui Viorel Hrebenciuc. Dacă Hrebenciuc – considerat la vremea respectivă eminența cenușie a PSD-ului – admitea în comisia de anchetă că nici nu poate fi vorba de fraudarea alegerilor și a explicat lucruri foarte clare din acest punct de vedere, vă dați seama că la distanța de atâția ani de zile de la acel moment să tragă o comisie parlamentară o astfel de concluzie este absolut penibil, câtă vreme comisia se bazează la un moment dat pe niște declarații făcute de personaje care cu siguranță au avut întotdeauna ceva împotriva guvernării Emil Boc, împotriva lui Traian Băsescu, ar fi dat orice să ajungă la momentul la care să abereze în legătură cu alegerile din 2009. Și aici mă refer la personaje precum Cătălin Voicu și alții ca el.

Dar în rest, de la ambasadori până la oameni direct implicați în procesul electoral (și aici vorbesc de oameni din Autoritatea Electorală Permanentă, ambasadori ai României în străinătate la acel moment – fie că vorbim de Eugen Tomac, fie că vorbim de Teodor Baconschi; oameni care s-au ocupat de desfășurarea procesului electoral, precum fostul director al STS Marcel Opriș) sunt oameni care au spus în fața comisiei cu voce tare, cu argumente, cu dovezi chiar că n-a existat niciun fel de imixtiune în procesul electoral.

A! Că au existat pe alocuri (cum există în mai toate țările din lume; ba chiar aș spune că în România cu asupra de măsură în alegerile organizate de PSD) tot felul de INCIDENTE electorale (dar nu de natură să schimbe rezultatul alegerilor), asta e cu totul și cu totul altă discuție, iar la vremea respectivă Autoritatea Electorală Permanentă a aplicat sancțiunile cuvenite în astfel de cazuri prevăzute de lege. De aici și până la concluziona că procesul electoral a fost viciat în așa măsură, încât a schimbat practic câștigătorul alegerilor din 2009 este o distanță enormă și e de noaptea minții! De-asta spun că această comisie parlamentară de anchetă s-a umplut de ridicol și, din nefericire, această situație are reverberații asupra imaginii întregului parlamentarism român”, a continuat viceliderul grupului PMP din Camera Deputaților.

Totuși, Robert Turcescu a spus că nu a apucat încă să discute cu propriul șef de partid, dar a apreciat că acesta „și-a făcut cruce, văzând rezultatul acestei comisii parlamentare”.

„Nu (a apucat să discute – n.r.). Președintele Traian Băsescu este plecat în străinătate, dar cu siguranță în acest moment (așa cum cred că îl știm cu toții pe președintele Traian Băsescu) cred că și-a făcut cruce, văzând rezultatul acestei comisii parlamentare și într-un fel (probabil de la bun început, de când a fost constituită această comisie) mai toți știam că de fapt o astfel de concluzie se dorește a fi trasă în legătură cu acest raport. Sunt convins însă că președintele va reacționa rapid în legătură cu pseudo-rezultatele acestei comisii de anchetă, în sensul în care va anunța că este vorba de un moment penibil în parlamentarismul român”, a încheiat Turcescu.

2 comentarii la “Turcescu, foc și pară după anunțul Comisiei alegerilor: Un ridicol desăvârșit! EXCLUSIV

  1. Sa admitem ca Boc si Basescu au furat alegerile din 2009.Adica sa admitem ce a spus Ponta „AU FURAT MAI MULT DECAT NOI”. Oricum cei care au fost prezenti in seara aceea de pomina la OPREA inseamna ca STIAU rezultatele din exitpoll si sunt vinovati ca s-au aliniat la ( comanda) OPREA sa reconstituie noua CONFIGURATUIE de supravietuire pentru un nou mandat la care NU SE ASTEPTAU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *