Skip to content
Politică

Turcescu îi cântă prohodul lui Dragnea. Cine îi va înfige cuțitul și cum joacă Ponta EXCLUSIV

revistatango.ro

Deputatul Robert Turcescu a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre sfârșitul carierei politice a liderului PSD, Liviu Dragnea (odată cu detonarea de către DNA a dosarului Tel Drum), vicepreședintele PMP pronunțând numele celui care îi va înfige acestuia cuțitul în spate.

CITIȚI ȘI: UPDATE E oficial: DNA, acuzații grele contra lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Prejudiciu uriaș

Este vorba despre actualul premier Mihai Tudose, care – în opinia lui Turcescu – va profita de actuala vulnerabilitate a lui Dragnea ca să îi sufle puterea în PSD.

În altă ordine de idei, Robert Turcescu a început prin a scoate în evidență „anchilozarea” PSD, care – prin mișcarea de susținere a lui Dragnea de la DNA – iterează scenariul folosit de-a lungul ultimilor 20 de ani în sprijinul altor grei social-democrați.

„PSD-ul e un partid anchilozat. M-am cutremurat astăzi, văzându-i din nou pe baronii PSD-iști venind în susținerea unuia de-al lor (cum au făcut-o pe vremuri și cu Constantin Nicolescu de la Argeș, cum au făcut-o și cu Gabriel Bivolaru, cum au făcut-o în bună măsură și cu Adrian Năstase), mi-am dat seama că în acest partid nimic nu s-a schimbat – și n-o spun politic, ci chiar cu un soi de tristețe. PSD-ul rămâne o structură politică anchilozată, a opinat deputatul de Constanța.

În continuare, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară a susținut că sfârșitul politi i se va trage lui Liviu Dragnea mai ales de la nemulțumirea electoratului de stânga, care se vede înșelat de către guvernarea PSD.

„Probabil că vor face scut pentru încă o perioadă de timp pentru Liviu Dragnea, dar – foarte important! – eu cred că zilele lui Liviu Dragnea în vârful politicii naționale sunt numărate. Și nu neapărat doar din cauza acestui scandal. Există mai ales o presiune a propriului electorat, care s-a săturat să vadă că se împlinește anul de când Dragnea promitea cu șapte guri că va curge lapte și miere, dar în buzunarul oamenilor astăzi se întâmplă cea mai mare crimă pe care o poate comite un politician: să-i promiți omului că o va duce mai bine, dar el să constate la numai un an după alegeri că prețurile cresc accelerat și că de fapt în buzunarul lui sunt din ce în ce mai puțini bani. Asta se întâmplă astăzi cu Liviu Dragnea”, a afirmat Turcescu.

Partea cea mai importantă a declarației lui Robert Turcescu s-a referit la numele prim-ministrului Mihai Tudose, în calitate de succesor al baronului de Teleorman la vârful PSD.

„Eu intuiesc că următorul președinte și lider de facto al PSD va deveni în scut timp Mihai Tudose. Sigur că se va duce o bătălie în interiorul partidului, însă Tudose beneficiază în acest moment (e adevărat: conjunctural și pe mâna lui Dragnea) de atuul cel mai important, fiind prim-ministru și omul care distribuie banii, care hotărăște soarta și financiară, și politică a oamenilor din teritoriu (care depind de acești bani de la nivel central). Iar la ora la care vorbim, din această perspectivă, Mihai Tudose este evident cel mai bine poziționat, având funcția de premier”, a subliniat parlamentarul PMP.

Întrebat dacă Gabriela Firea este sau nu o figură importantă din PSD care ar putea intra în lupta pentru puterea din interiorul Partidului Social Democrat, Robert Turcescu s-a arătat sceptic, invocând slaba ei prestație ca primar general al Bucureștilor.

„PSD-ul nu cred că va miza în perioada imediat următoare pe un personaj precum Gabriela Firea, întrucât și doamna Firea are o problemă majoră la nivelul credibilității publice, având în vedere că mandatul ei la Primăria Capitalei din acest un an și jumătate este unul absolut catastrofal”, a punctat vicepreședintele PMP.

Ultima parte a discuției s-a centrat în jurul unui fost șef al Guvernului și al PSD-ului – l-am numit pe Victor Ponta. Concret: Robert Turcescu a estimat că deputatul de Gorj „stă la pândă” și a dat de înțeles că ar putea lansa o contraofensivă pentru revenirea la conducerea PSD: nu atât în primul fotoliu al formațiunii politice, cât mai ales pentru o nouă candidatură în alegeri prezidențiale.

„Victor Ponta e clar că stă la pândă – și ăsta este și motivul pentru care proiectul politic pe care l-a anunțat acum vreo două luni de zile este unul născut mort. Ponta s-a refugiat într-un soi de disidență în raport doar cu Dragnea; însă, dacă observați declarațiile lui, e clar că el vrea înapoi la conducerea Partidului Social Democrat. Cred totuși că Victor Ponta, dacă va încerca o mișcare de reapropiere cu PSD-ul, n-o va încerca neapărat din poziția de președinte al Partidului Social Democrat, unde cred că ar fi confortabil cu gândul că de acest lucru se ocupă Mihai Tudose. Însă cred că Victor Ponta nutrește în continuare o frustrare imensă că a pierdut alegerile în fața lui Klaus Iohannis. Victor Ponta probabil că își dorește să fie încă o dată candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al României. Dar acest lucru depinde evident de relația pe care o va avea cu Mihai Tudose”, a încheiat deputatul PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *