Skip to content
Politică

Turcescu îl ajută cu dovezi pe Băsescu. Mai mulți lideri ai PSD ar fi ofițeri ACOPERIȚI

La scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, jurnalistul Robert Turcescu a publicat un document oficial.

Pe blogul său,  Robert Turcescu publică , sub titlul „Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii”, un decret privind conferirea unor decoratii nationale in anul 2002 de catre fostul sef de stat Ion Iliescu.

„Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial, Partea I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sunt nume sonore”, noteaza Turcescu.

Potrivit listei publicate de fostul jurnalist, printre cei care au primit aceeasi dictinctie cu Victor Ponta se regasesc Rovana Plumb (la acea vreme secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), Pavel Abraham (la acea vreme secretar de la stat in Ministerul de Interne), Gabriel Oprea (la acea vreme prefect de Bucuresti), George Maior (la acea vreme secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale) sau Ionel Blanculescu (atunci presedinte la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare).

Acelasi Turcescu insinueaza si de ce a publicat aceasta lista: Potrivit legii, distinctia Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler este acordata de presedintele tarii doar celor care au adus „servicii exceptionale” statului si poporului roman sau s-au remarcat prin „acte de eroism savarsite in serviciul militar”. Legea are, insa, si o prevedere mai vaga cand vorbeste despre aceasta decoratie care poate fi acordata pentru „merite deosebite in activitate”.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Victor Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului Nastase.

„Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sunt ‘conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savarsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate’. Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta, care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002).

Propunerile de decorare cu ordine nationale, stipuleaza Legea 29, ‘trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele’.

Gradul de cavaler al Ordinului ‘Servicul Credincios’ este asimilat gradului de locotenent”, adauga Turcescu.

Din acelasi document postat de Turcescu, mai reiese ca s-a conferit Ordinul national Pentru Merit in grad de Cavaler mai multor persoane, intre care cel mai sonor nume ar fi cel al lui Leonard Orban (secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene la acea vreme).

Totodata, cu Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Cavaler au fost decorati, printre altii, Mihai Tanasescu (atunci ministru de Finante), Rodica Stanoiu (atunci ministru al Justitiei), Ioan Rus (ministru de Interne la acea vreme), Ilie Sarbu (atunci ministrul Agriculturii) sau Ecaterina Andronescu (atunci in functia de ministru al Educatiei).

1 comentariu la “Turcescu îl ajută cu dovezi pe Băsescu. Mai mulți lideri ai PSD ar fi ofițeri ACOPERIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *