Skip to content
Politică

Turcescu, ipoteză-şoc despre plecarea lui Maior de la SRI

Jurnalistul Robert Turcescu aruncă o nouă lumină asupra plecării lui George Maior din fruntea SRI. Într-un text publicat pe blogul său, Turcescu susţine că părăsirea intempestivă a postului de director al SRI de către Maior poate avea două cauze: acesta avea probleme penale sau doreşte să intre în politică.

„Plecarea lui George Maior din fruntea SRI (a se citi demisie sau demitere, dupa gust!) reduce terenul speculatiilor la doua arii distincte: fostul director al celui mai important serviciu de informatii are fie probleme penale, fie ginduri de intrare in politica”, scrie Turcescu pe blog.

Jurnalistul susţine că, dacă George Maior nu are probleme de natură penală, singurul motiv al plecării sale de la SRI este dorinţa acestuia de a intra în politică. Turcescu crede că Maior şi-ar dori să facă politică partizană, sesizând dorinţa tuturor partidelor politice de a-l avea în rândurile sale.

„Cea de a doua varianta este aceea in care Iohannis chiar ar fi vrut sa-l mentina la post, asa cum parea ca se va si intimpla, dar Maior a decis sa-si schimbe destinul. Incep sa cred mai mult in aceasta varianta. Cred ca Maior s-a plictisit sa se uite la joc din culise. Omul vrea sa intre pe teren, iar contextul e cit se poate de propice: mai toate partidele au nevoie de lideri noi, au nevoie de figuri proaspete. De aici si suspinele teribile legate de plecarea lui din post, slobozite din piepturi aliniate de la stinga la dreapta. Toata lumea il vrea pe Maior in partid, de la Udrea la Ponta, de la Blaga la Dan Diaconescu. Nu neaparat pentru ca e vreun geniul al politicii, n-a dovedit asta in perioada in care era in PSD. Ci pentru ca stie despre toti de toate. Si atunci e mai bine sa-l ai pe Maior linga tine decit ca adversar politic!”, susţine Robert Turcescu.

Acesta mai adaugă că, în opinia sa, Maior se va îndrepta către un partid de stânga, precizând că partidul lui Sebastian Ghiţă poate reprezenta o variantă pentru acesta. De asemena, Turcescu lansează ipoteza conform căreia acolo poate ajunge şi Victor Ponta.

„Prin urmare, as zice ca Maior se pregateste sa faca pasul in politica. Probabil va alege zona social-democratiei, poate chiar partidul lui Ghita in care va ajunge curind si Victor Ponta, dupa ce va termina de dinamitat PSD din interior. Dar aici intram pe tarimul unor speculatii cu foarte multe variabile. Asa ca m-as intoarce la plecarea lui Maior din fruntea SRI. Daca a facut-o, cu sceneta de rigoare a victimizarii in care intra si “omagiile” unor prieteni din presa, putem spune ca am asistat la prima lui actiune ca om politic “nou”. Avind in vedere ca plecarea s-a produs in conditiile in care s-a produs, poate ca am putea adauga citeva cuvinte si despre ce fel de politician se pregateste sa fie Maior: unul care nu va ezita sa dea dea de inteles, ori de cite ori va avea ocazia, ca stie multe despre multi. Doar nu credeati ca fraza cu acoperitii din presa “scapata” in interviul de duminica a fost intimplatoare!”, a mai scris Robert Turcescu.

Sursa foto: politiarutiera.ro

2 comentarii la “Turcescu, ipoteză-şoc despre plecarea lui Maior de la SRI

  1. Nu trebuie sa dea de inteles nimic. Este clar ca stie totul despre toti, dat fiind functia pe care a avut-o. Important este daca si cum va folosi aceste informatii. Oficial ar trebui sa le uite, dar…..

  2. E incredibil cu cata lejeritate vorbeste Turcescu despre jurnalism, servicii si acoperiti in presa. Trebuie sa ai ceva obraz sa poti face asta. Cred ca era bun de politician la cat e de nesimtit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *