PSnews

Ultima Oră

Turcescu, ipoteze incendiare despre anchetarea lui Dragnea. Moțiunea – „urgență națională” EXCLUSIV

cotidianul.ro

Deputatul Robert Turcescu (vicepreședinte al PMP) a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat ipoteze incendiare despre anchetarea afacerilor lui Liviu Dragnea și a pledat atât pentru o moțiune de cenzură împotriva guvernului Mihai Tudose, cât și pentru colaborarea dintre partidele de opoziție.

Pentru început, parlamentarul a opinat că detonarea dosarelor Teldrum și Ferma Salcia tocmai acum are drept cauză „ruperea Binomului SRI-DNA” și pierderea de către Liviu Dragnea a „proptelelor” pe care le avea în parchete sau în servicii secrete. Mai mult: Robert Turcescu a acuzat DNA și PICCJ că țineau de multă vreme la sertar aceste spețe.

„Eu cred că dosarul Tel Drum – cu toate anexele lui (ferma de porci și alte firme pe care le are Liviu Dragnea, personal sau prin interpuși ) – cred că este instrumentat de foarte mulți ani. Atât numai că domnul Dragnea (ca și alți domni, de-a lungul timpului) a beneficiat și el de protecție într-o perioadă, iar acum probabil că domnului Dragnea i-au cam căzut proptelele pe care le avea (în servicii sau în parchete) și care ordonaseră să fie lăsate în nelucrare dosarele pe care le avea președintele PSD. Presa tot scrie de 10-15 ani pe tema Teldrum, firma despre care o țară întreagă cred că știe că-l are în spate pe Liviu Dragnea. Așa că mi-e greu să cred că, dacă niște informații legate de lucruri ciudate întâmplate cu această firmă au ajuns în posesia jurnaliștilor de-a lungul timpului, mi-e greu să cred că aceste informații nu erau deja în fișetele procurorilor.

Tel Drum – ca și alte firme: pornind de la Asesoft și trecând prin alte firme de IT sau de asfaltări care necesită bani publici – sunt un soi de pușculițe pentru o parte a Sistemului. Aceste firme nu sunt ale proprietarilor din acte, ci ele sunt ajutate să câștige contracte, lucrări (pe bani publici, în special, dar și pe fonduri europene), având în spate un întreg mecanism alcătuit din: oameni din serviciile secrete (repet: oameni, nu serviciile în ansamblul lor), oameni din administrația locală și centrală care, din cauza poziției pe care o ocupă, nu pot face afaceri, însă găsesc ei niște indivizi dispuși să joace rolul de proxy (de interpuși ai lor), astfel încât aceste firme ajung să câștige contracte uluitoare (vezi și cazul Hexi Pharma). Sunt firme care, practic, apar și câștigă cam toate licitațiile, firme de care nu ai loc atunci când vine vorba de o licitație pe bani publici și sunt, în general, abonate la contractele cu statul.

Eu cred că, odată cu ruperea Binomului SRI-DNA, foarte multe dintre persoanele care o lungă perioadă de timp s-au simțit – într-un fel sau altul – de neatins au ajuns să-și julească genunchii, pentru că le-au căzut proptelele. Cred că același lucru se întâmplă în acest moment cu firma domnului Dragnea și cu alte firme, care nu mai au oameni în poziții-cheie în servicii secrete sau în administrația centrală și locală, a explicat Turcescu.

În altă ordine de idei, PMP-istul a subliniat că ancheta care se apropie din ce în ce mai mult de Dragnea are o dimensiune politică: dezamăgirea așa-numitului „Sistem” provocată de guvernarea haotică a PSD de până acum.

„Pe de altă parte, sigur: nu exclud (având în vedere țara în care trăim) că sorocul care pare să i se apropie lui Dragnea poate avea și o dimensiune politică – în sensul în care Sistemul s-a uitat dacă domnul Dragnea poate fi folositor (și a avut răbdare – iată – preț de 7 luni de zile, de la instalarea guvernului PSD și până astăzi), dispus să respecte niște reguli și să ajusteze programul de guvernare, astfel încât să nu ducă țara în haos și să nu apară o «țopăială fiscală» (cum spunea Klaus Iohannis), dar, văzând că acest lucru domnul Dragnea pare să nu-l admită, e posibil (dar asta o luăm sub rezerva unui comentariu cu mari semne de întrebare), e posibil să se fi deschis scoaterea de la naftalină a acestor dosare, care să ducă în cele din urmă la îndepărtarea lui Liviu Dragnea din prim-planul vieții politice.

Dar să ne-nțelegem: asta nu înseamnă că dosarul lui Liviu Dragnea este un dosar politic! Repet: dosarele vizând Teldrum și celelalte firme ale domnului Dragnea sunt în cercetare atât din partea presei, cât mai ales din partea procurorilor de foarte mulți ani, dar au fost lăsate în nelucrare sau în adormire (ca să folosesc un termen de genul ăsta) pentru o lungă perioadă de timp”, a punctat vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară.

Chestionat dacă, prin sintagma „dosare lăsate în adormire” dă de înțeles că și masoneria ar fi implicată în acest caz, Robert Turcescu a replicat: „Credeți ce vreți, dar am vrut să folosesc acest termen, pentru că pare să fie din ce în ce mai relevant pentru zilele noastre”.

Pornind de la revolta deputatului PMP față de guvernarea Dragnea-Tudose, l-am întrebat pe Robert Turcescu dacă PMP se va ralia moțiunii de cenzură pe care PNL o va depune – după toate aparențele – la începutul lunii septembrie. La rândul lui, parlamentarul de Constanța s-a pronunțat vehement pentru un asemenea demers, scoțând în evidență situațiile în care coaliția și-a încălcat promisiunile.

Personal, aș susține orice inițiativă din Parlament care ar duce la îndepărtarea acestui dinozaur politic alcătuit din PSD și ALDE. Consider că menținerea la guvernare a acestei alianțe politice (și a PSD-ului în special) este catastrofală pentru România. Prin urmare, îndepărtarea lui Liviu Dragnea de la butoanele conducerii țării și a proxy-ului său Mihai Tudose din fruntea Palatului Victoria aș spune că reprezintă o urgență națională. Au avut 7 luni de zile ca să demonstreze că pot guverna această țară. Tot ceea ce au promis în campania electorală este departe de orice act al guvernării, pe zi vedem că actul de guvernare cu care au câștigat alegerile este pur și simplu o anexă cu care au păcălit votanții, iar acum ei creionează din mers, pe fugă, un program de guvernare care pare mai degrabă o impovizație. Sunt nenumărate ocaziile în care PSD-iștii au promis un lucru, iar apoi ne-am trezit că acele lucruri fie nu s-au îndeplinit, fie au fost total contrarii. Spre exemplu: nicăieri în programul de guvernare nu se vorbea despre majorarea accizei la carburanți”, a detaliat Robert Turcescu.

În încheiere, am vrut să știm dacă PMP este dispus să facă parte dintr-o opoziție unită sub umbrela PNL sau dacă cel puțin popularii au în vedere o colaborare în Legislativ cu liberalii. La rândul lui, omul lui Traian Băsescu a pledat pentru un dialog mai strâns între partidele de opoziție, dar a exclus coalizarea acesteia în jurul unei formațiuni politice.

Cred că e greșit în acest moment să discutăm despre partide care se pot strânge sub umbrela unui alt partid. Cred că este, însă, corect să discutăm despre o opoziție cât mai unită, cu momente în care să se coordoneze, și în acest moment nu cred că se poate pune nici măcar în discuție fuziunea, alcătuirea unui pol politic sub umbrela unui partid – indiferent că este el PNL, PMP sau USR. Dar cred că liderii politici din opoziție ar trebui să găsească (și susțin lucrul acesta de foarte multă vreme) o formulă de dialog permanent, constant, în stare să contracareze coerent acțiunile catastrofale ale guvernării PSD. Ceea ce se întâmplă astăzi, când opoziția pare în continuare la fel de divizată ca în perioada campaniilor electorale, nu cred că este bine nici pentru opoziție, nici pentru țară, mai ales”, a afirmat Robert Turcescu.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ELYSIUM

    11 august 2017, 15:07 la 15:07

    Si de ce de vesnicii din PSD nu se atinge nimeni…?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi