Skip to content
" "
Politică

Turcescu, revoltat că PMP nu a primit locuri în comisiile SRI și SIE: Mascaradă!

revistatango.ro

Deputatul Robert Turcescu, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară, și-a exprimat luni revolta că PMP nu a primit niciun reprezentant în comisiile de control al Serviciului Român de Informații (SRI) și al Serviciului de Informații Externe (SIE).

Mai mult: parlamentarii PMP s-au retras de la ședința de plen a Parlamentului ce s-a desfășurat luni, Turcescu spunând că formațiunea pe care o reprezintă refuză să participe la „o astfel de mascaradă, de abuz”, potrivit Agerpres.

„Să citim împreună art. 64 din Constituție, care spune că Biroul permanent și comisiile parlamentare se alcătuiesc conform configurației politice a fiecărei Camere. Faptul că PMP, prin jocul desfășurat în această dimineață, nu primește niciun loc în Comisiile SRI și SIE este un abuz. Ceea ce se întâmplă azi este un abuz, PMP va refuza să participe la o astfel de mascaradă, de abuz, ne retragem de la această ședință”, a afirmat Turcescu.

Declarația liderului PMP a fost întâmpinată cu o ironie din partea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Jos mascarada, jos abuzul!” a replicat co-președintele ALDE.

Ulterior, Robert Turcescu a continuat să susțină, pe holurile Palatului Parlamentului, că s-a întâmplat un abuz”.

„Electoratul PMP are dreptul să fie reprezentat în aceste două comisii extrem de importante — comisiile SRI și SIE. Prin jocurile unor lideri politici (…), PMP nu are niciun loc în Comisiile de control asupra activității SRI și SIE, ceea ce este un abuz, și am decis să nu participăm la un astfel de abuz. (…) Ce argument logic stă în picioare față de ceea ce a comis practic un grup restrâns de indivizi, care încearcă să manipuleze în felul acesta și opinia publică, dar și accesul unui partid legitim aflat în Parlamentul României de a avea reprezentanți în aceste comisii?” a punctat Turcescu.

Potrivit vicepreședintelui PMP, „contextul este aparte”, mai ales când, după „scandalul Ghiță”, se discută foarte intens despre nevoia de a pune sub un control parlamentar adevărat, „nu mimat”, atât SRI, cât și SIE.

La rândul lui, deputatul Valeriu Steriu (co- președinte executiv al PMP) a subliniat că este pentru prima oară în ultimii 27 de ani când un partid care are grup la Camera Deputaților și Senat nu are un reprezentant în niciuna dintre cele două comisii. De asemenea, Steriu a afirmat că politicienii din PMP vor lua în calcul contestarea hotărârii de astăzi a Parlamentului la Curtea Constituțională a României (CCR).

" "

1 comentariu la “Turcescu, revoltat că PMP nu a primit locuri în comisiile SRI și SIE: Mascaradă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *