Skip to content
Politică

Turcescu s-a plictisit de comisia de anchetă: E pierdere de timp. Au compromis ideea! EXCLUSIV

agerpres.ro

Deputatul PMP Robert Turcescu spune că nu mai pune preț pe ședințele Comisiei parlamentare de anchetă a prezidențialelor, reprezentanții PSD perindați prin aceasta compromițând deja ideea de comisie de anchetă din Parlament.

S-a pornit de la ideea de a afla adevărul despre ce s-a întâmplat în aceea noapte în casa generalului Oprea și s-a ajuns la altceva”, spune Turcescu, pentru PSNews.ro, în calitate de reprezentant al PMP  în forul parlamentar de anchetă.

Pierdere de timp

Audierile inițiate de Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 au ajuns într-un punct în care raportul final riscă să fie unul ce frizează penibilul. În plus, de la lămurirea unei situații alambicate s-a ajuns într-un punct în care reprezentanții PSD din acest for par să își ducă răfuielile de partid cu unele instituții din sistemul judiciar.

Nu am mai participat la ședințele comisiei. Este o pierdere de timp. Am ajuns să facem corespondențe între instituția parlamentului și alte instituții..

Toată povestea cu comisia a plecat de la încercarea de lămurire a unor aspecte egate de celebra noapte a generalului cu prietenii lui și s-a transformat în cu totul și cu totul altceva. La audieri am auzit declarații delirante, scenarii, părea că trăim în Orwell -1984.

Cred că scopul ascuns al multora din cei care au constituit această comisie a fost acela de a o vedea  pe Kovesi în fața acestei comisii pentru un soi de interogatorii. Sigur, nici pe mine nu m-a lămurit doamna Kovesi cu răspunsul dat, nu m-a lămurit răspunsul în scris al domnului Oprea, al domnului Iordănescu. Alea nu au fost răspunsuri, au fost niște bătăi de joc. Dar, chestiunea aceasta era previzibilă. S-a compromis deja ideea de comisie parlamentară de anchetă”,  argumentează Robert Turcescu.

Rampă de lansare pentru politruci

În interiorul forului de anchetă din Parlament, PSD-iștii par să concureze în acest moment la titlul cea cea mai vocală voce a partidului.

Cu nimic extraordinar care să fie scos în relief pe speța de la care își justifică existența, comisia pare mai degrabă o scenă de evoluției a politrucilor din partidului lui Dragnea.

Pe vremea când era Fifor președinte al comisiei, lucrările erau conduse de Țuțuianu. El stabilea regulile. Acum, există o competiție între Oana Florea și Liviu Pleșoianu pe încercarea de a ieși în evidență.

Până și Eugen Nicolicea mi s-a părut mai rezervat în atitudine, dar Pleșoianu și cu Florea încearcă, probabil, să își creeze o imagine publică folosindu-se de această comisie. E ușor penibil felul în care abordează problematica”, crede deputatul PMP.

Turcescu spune că, până la inițierea unui proiect de lege care să sporească atribuțiile comisiilor parlamentare de anchetă, aleșii din Legislativ ar trebui să își facă griji cu privir4e la indiferența cu care sunt tratate comisiile parlamentare permanente de către unii membri ai guvernului.

Chemi un ministru în fața unei comisii și te trezești cu secretari de stat care sunt depășiți de situație sau cu oameni care habar nu au despre ce e vorba în propoziție”, reclamă parlamentarul, care vede în această atitudine un fenomen periculos ținut în viață chiar de către colegii de partid ai miniștrilor vizați.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens îl reprezintă pasivitatea fostului ministru de Finanțe din guvernul Grindeanu, Viorel Ștefan, care a ignorat timp de câteva luni orice solicitare a comisiilor de buget-finanțe din Parlament de a prezenta explicații suplimentare pe proiectele de legi care implicau noi cheltuieli de la buget.

Pe 8 septembrie, comisia de anchetă ar urma să publice raportul final al audierilor, după această dată forul de investigații din Parlament urmând să fie dizolvat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *