Turcia a deblocat accesul la Instagram după nouă zile

Sursa foto: pexels

Autorităţile turce au anunţat, sâmbătă seară, deblocarea platformei Instagram, după ce timp de nouă zile zeci de milioane de abonaţi nu au avut acces la această platformă, relatează AFP.

„În urma negocierilor noastre cu responsabilii Instagram, vom debloca accesul începând cu ora 21:30 (18:30 GMT), după ce aceştia s-au angajat să răspundă solicitărilor noastre”, a anunţat pe X Abdulkadir Uraloglu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii responsabil de această problemă.

La scurt timp după ora stabilită, accesul la aplicaţie a revenit treptat la normal, au observat jurnaliştii AFP.

„Încă de la început, am dorit ca platformele de socializare să respecte legile Republicii”, a spus Uraloglu.

Platforma a fost blocată din dimineaţa zilei de 2 august din motive care rămân neclare, inclusiv acuzaţii de „cenzură” şi conţinut ilegal. Sâmbătă seara, ministrul s-a referit la „infracţiuni legate de conţinutul” disponibil pe Instagram. Potrivit acestuia, Instagram a refuzat să elimine mii de elemente de conţinut referitoare la „jocuri, droguri şi abuzuri asupra copiilor”.

Meta a negat acest lucru, susţinând că a eliminat aproape 2 500 de elemente de conţinut în prima jumătate a anului, la cererea autorităţilor turce, până la 31 iulie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: