Skip to content
Internațional

Turcia: Arestări în timpul unui protest la Istanbul împotriva violenţei asupra femeilor

Poliţia din Istanbul a făcut mai multe arestări duminică la un protest împotriva violenţei asupra femeilor, conform unei platforme locale de apărare a drepturilor omului, Kadin Meclisleri, relatează DPA, citată de agerpres.

Printre persoanele arestate se numără şi lidera grupului feminist Platforma ‘Vom opri feminicidul’, Fidan Ataselim, a precizat Kadin Meclisleri pe contul său de Twitter.

Forţele de ordine au folosit şi gaze lacrimogene în timpul intervenţiei.

În înregistrări video postate pe Twitter se poate vedea cum poliţia dispersează protestul, în timp ce femeile participante încercau să pună un scenă un dans cunoscut sub titlul de ‘Un violator în calea ta’, un cântec de protest, însoţit de o coregrafie, pornit din Chile.

În timp ce poliţia încerca să disperseze protestul din cartierul Kadikoy, demonstranţii strigau: „Nu opriţi femeile, opriţi-i pe criminali!’.

Sutele de protestatari şi-au continuat apoi marşul prin Kadikoy.

Violenţa împotriva femeilor este o problemă extrem de răspândită în Turcia. Conform datelor Platformei ‘Vom opri feminicidul’, 440 de femei au fost omorâte anul trecut, mai mult de un sfert dintre ele de către soţul lor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *