Skip to content
Politică

Turcia, decizie de ultimă oră. Se retrage din luptă

Turcia a luat o decizie de ultimă oră. Astfel, Turcia a anunțat, că deși va susține autoritățile de la Bagdad în lupta împotriva jihadiștilor, nu va mai participa la operațiuni împotriva grupării Statul Islamic în Irak, a declarat premierul Ahmet Davutoglu.

„Turcia nu va participa la un conflict armat în Irak sau Siria. Vom susține ofensiva, dar nu ne vom implica în lupte. Nu dorim amenințare teroristă la granițele noastre'”, a declarat Davutoglu, în prezența ziariștilor care l-au însoțit la New York pentru convorbiri cu mediile financiare, potrivit realitatea.net.

Turcia a trimis în Irak ajutor destinat forțelor irakiene care încearcă să preia controlul asupra orașului strategic Tikrit, fiind prima participare concretă la coaliția internațională antijihadistă. Potrivit unei surse militare de la Ankara, acest material nu include și arme.

Șeful guvernului islamo-conservator turc a subliniat de asemenea că țara sa dorește diminuarea riscului la granița cu Irakul și Siria, unde jihadiștii dețin importante zone din vara trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *