Skip to content
Politică

Turcia permite SUA să folosească bazele sale aeriene în lupta contra Statului Islamic

" "

Turcia a acceptat să permită SUA să folosească bazele sale militare în campania împotriva jihadiștilor Statului Islamic, a declarat consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Susan Rice, relatează agerpres.ro.

Susan Rice a spus că SUA salută noul acord, care include folosirea bazei aeriene Incirlik din sudul Turciei.

" "
" "

Într-un interviu pentru NBC, ea a afirmat că Turcia a acceptat recent să permită SUA să folosească bazele aeriene și teritoriul Turciei „pentru a antrena forțele moderate de opoziție siriene” și „pentru a se angaja în acțiuni în interiorul Irakului și Siriei”.

SUA conduce coaliția care desfășoară atacuri aeriene împotriva SI, care a ocupat în ultimele luni zone mari din Irak și Siria.

Turcia are granițe cu ambele țări, însă până acum a exclus orice operațiune terestră și nu le-a permis kurzilor de pe teritoriul său să treacă frontiera în Siria pentru a lupta împotriva jihadiștilor.

În ultimele zile, combatanții SI au avansat spre orașul Kobane, care are un punct de trecere a frontierei cu Turcia.

Coaliția internațională, în frunte cu SUA, le oferă sprijin aerian kurzilor din Siria care luptă cu SI în apropierea orașului Kobane.

De la începerea ofensivei SI asupra orașului, la mijlocul lunii septembrie, aproximativ 500 de persoane au fost ucise și până la 200.000 au fugit și trecut granița în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *