Skip to content
Sănătate

Turcia redeschide turismul medical pentru pacienți din 31 de țări, inclusiv România

acibademinternational.com
" "

Turcia anunță că redeschide turismul medical. Serviciile vor fi reluate pentru cetățenii a 31 de state începând de miercuri, 20 mai. Astfel, guvernul de la Ankara încearcă să revitalizeze acest sector lucrativ într-o economie care se confruntă cu multe dificultăți din cauza crizei generate de epidemia de Covid-19.

Turismul medical în Turcia devansează sistemul german

" "

Turcia își bazează foarte mult economia pe turismul medical. Factorii precum prețurile, calitatea, condițiile tehnice, perioada de așteptare și diverse posibilități contribuie la dezvoltarea turismului medical în  Turcia.

Potrivit statisticilor, turismul de sănătate din această țară pare să fi crescut de 10 ori în ultimii 10 ani. Un raport publicat de International Medical Travel Journal (IMTJ) în mai 2018 plasează Turcia pe locul trei în lume într-un top al statelor frecventate de turiști în scop medical. Pe locul întâi se află SUA, fiind urmată de Coreea de Sud. Germania ocupă abia locul cinci.

Datele mai arată că, în 2019, Turcia a câştigat din turism 34,5 miliarde de dolari, reprezentând o contribuţie cheie la bugetul unei ţări care are nevoie disperată de lichidităţi din afară.

Astfel că, ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a decis reluarea tursimului medical. Acesta a anunțat și care sunt țările ai căror cetățeni vor putea beneficia de acest serviciu, dar și care sunt criteriile de intrare în țară, ținând cont de restricțiile impuse pe timpul epidemiei de Covid-19.

România se numără printre statele pentru care granițele Turciei se vor redeschide

Între cele 31 de state se numără România, Marea Britanie, Germania, Irak, Rusia, Libia, Grecia, UcrainaBulgaria și Olanda.

Tratamentele disponibile acoperă o gamă largă, de la chirurgie oftalmologică la transplant de organe şi cardiologie, notează dailysabah.com.

Primirea pacienților se va face în condiții stricte

Ministrul turc al Sănătății a mai anunțat că se vor institui reguli stricte de primire a pacienților străini, pentru ca virusul SARS-CoV-2 să nu se răspândească.

Astfel, pacienţii trebuie să se înregistreze şi să primească aprobare de la agenţia pentru turism medical din cadrul Ministerului Sănătăţii din Turcia  înainte de a intra în Turcia.

Totodată, la intrarea în țară străinii vor fi testați pentru Covid-19, potrivit B1.

O altă regulă prevede ca pacientul să nu fie însoțit de mai mult de două persoane, iar cazarea se va face în spitalul desemnat. Până acum, pacienții se puteau caza și la hotelurile din apropierea clinicii.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19 în Turcia și măsurile de relaxare

Turcia a început săptămâna aceasta să relaxeze restricţiile impuse pentru încetinirea pandemiei şi intenţionează să revină la o „nouă normalitate” în iulie. Hotelurile din Turcia pregătesc, de asemenea, deschiderea sezonului estival. Unitățile vor putea primi turiști doar dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, după cum a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Aceste criterii includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor, dar şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Mai mult, Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în Turcia.

De la începutul epidemiei de Covid-19, Ankara a raportat aproximativ 151.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, aproape 113.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, autoritățile turce anunță decesul a peste 4.000 de pacienți infectați cu virusul chinez.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *