Skip to content
Coronavirus

Turcia suspendă rugăciunile colective în moschei pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Turcia a anunţat luni suspendarea până la noi directive a rugăciunilor colective organizate în moscheile sale, inclusiv a marii rugăciuni de vineri din religia islamică, cu scopul de a limita riscul de propagare a epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus, informează AFP şi Reuters.

A devenit necesară suspendarea rugăciunilor colective în moschei”, a declarat liderul autorităţii turce pentru chestiuni religioase, Ali Erbaş.

El a precizat totuşi că cele aproximativ 90.000 de moschei din Turcia vor rămâne deschise pentru a permite credincioşilor „să se roage într-o manieră individuală”, dacă doresc acest lucru.

Turcia şi-a înmulţit în ultimele zile măsurile ce vizează limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său. Potrivit statisticilor oficiale, 18 persoane au fost infectate în Turcia, a anunţat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, Fahrettin Koca.

Autorităţile turce au închis deja şcolile şi universităţile şi au decis ca evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori, informează g4media.ro.

Duminică, autorităţile din Turcia au plasat în carantină mai multe mii de pelerini veniţi din Arabia Saudită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *