Skip to content
Politică

Turcii de la Otokar nu se grăbesc să livreze autobuzele pentru PMB. Câte luni vor trece până la prima tranșă

busandcoachbuyer.com

Turcii de la compania Otokar nu se grăbesc să livreze autobuzele pentru Primăria Municipiului București (PMB). Vedeți mai jos câte luni vor trece până la prima tranșă de autovehicule.

Producatorul turc Otokar, desemnat castigator al licitatiei pentru cele 400 de autobuze pe care Primaria Capitalei vrea sa le cumpere, va livra primele 40 de vehicule la cinci luni de la semnarea contractului, în cazul în care CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) va respinge contestatiile firmelor care au pierdut licitatia, relatează Ziare.com.

Potrivit angajamentului luat de Otokar, restul vehiculelor vor sosi in urmatoarele 13 luni.

Primaria Bucuresti a anuntat in februarie ca Asocierea Otokar Europe si Otokar Automotive a castigat licitatia pentru 400 de autobuze noi pentru RATB. Contractul are o valoare estimata de aproximativ 510,5 milioane lei, fara TVA (circa 111 milioane de euro) si include si partea de servicii.

Rezultatul licitatiei a fost insa contestat de ceilalti concurenti: nemții de la Mercedes-Benz România și turcii de la Karsan.

Conform caietului de sarcini, contractul durează opt ani si prevede livrarea a: 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, cu o capacitate minima de 96 de pasageri, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori si 30 de autobuze articulate, de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *