PSnews

Ediția de București

Turcii incep construcția la Marea Moschee din București. Cum va arăta?

hotnews.ro

Construcția Marii Moschei din București ar putea începe anul acesta, autoritățile religioase de la Ankara anunțând că proiectul acesteia este gata.

Marea Moschee din București, proiect aprobat la nivel interministerial în timpul mandatului lui Victor Ponta, ar urma sa fie construită pe bulevardul Expoziției, în apropiere de Romexpo. Lucrpările ar putea începe chiar de anul acesta, dupa cum mentionează portalul Fundației Diyanet din Turcia.

Potrivit ziare.com, moscheea ar urma sa adăpostească 1.500 de credincioși musulmani, în interior urmând să fie deschisă și o școală unde se va preda Coranul.

Pe lângă aceasta, construcția va avea spații de cazare pentru pelerini, o biblioteca, cantine, un salon multifuncțional, locuințe de serviciu și chiar și un salon de fitness, precizează hotnews.ro, care citează site-ul Diyanet.

Terenul de 11.000 mp a fost trecut cu titlul gratuit, pentru 49 de ani, din patrimoniul statului către Muftiatul Cultului Musulman din Romania. Autorizația de construire a fost eliberată de Primăria Sectorului 1 in urma cu un an.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi