Turismul din jurul Bucureștiului ia amploare. Noi destinații apărute pe hartă

Arcul de Triumf / Facebook Primăria Municipiului Bucureşti
Sursă foto: Facebook /Primăria Municipiului Bucureşti

Turismul din împrejurimile Bucureștiului a început să ia amploare în ultimii 10 ani, tot mai mulți români fiind dornici să viziteze locuri apropiate de Capitală, iar destinațiile apărute recent pe hartă sunt Videle și Satu Banului, susține Traian Bădulescu, consultant în turism și purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

„Din ce în ce mai mulți rezidenți ai Bucureștiului sau chiar și turiști și vizitatori doresc să viziteze locuri apropiate de Capitală, unde eventual să și înnopteze. Dintre destinațiile care au apărut pe harta turistică mai recent ofer două exemple: Satu Banului (lângă Câmpina, comuna Măgureni, aflat la 94 km de București), unde s-au dezvoltat mai multe pensiuni rurale autentice, respectiv Videle, aflat la 74 km de București, un orășel înconjurat de multe atracții turistice, chiar dacă încă puțin cunoscute, dar care se va dezvolta cu siguranță, datorită proiectelor turistice. Am observat o tendință în creștere a bucureștenilor de a dori să își petreacă o zi sau mai ales un weekend în locații apropiate de Capitală. Vorbim atât de familii, grupuri de prieteni, cât și de team building-uri sau conferințe”, a declarat Traian Bădulescu, citat de Agerpres.

Acesta susține că în sudul țării și, în particular, în județul Teleorman, termenul de „atracție turistică” nu te duce cu gândul direct la o zonă turistică, dar cu siguranță există „acel inedit și aici”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: