Skip to content
Politică

Turişti blocaţi în Bucegi, recuperaţi după o operaţiune de 20 de ore

Patru turiști care au rămas blocați, sâmbătă după-amiază, pe un traseu foarte periculos din Masivul Bucegi au fost recuperați și duși la refugiul Salvamont după o operațiune care a durat 20 de ore, condiţiile meteorologice fiind nefavorabile, informează agerpres.ro.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, cei patru turiști sunt din București, respectiv o femeie de 22 de ani și trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, și au rămas blocați în Valea Morarului, în zona unei săritori.

Haiduc a explicat că zona este foarte periculoasă, întrucât pe munte este gheață, astfel că cei patru nu au putut să înainteze și nici să se întoarcă.

Salvatorii montani au plecat sâmbătă, în jurul orei 18,00, pentru a-i recupera pe turiști, operațiunea, care a fost extrem de dificilă, încheindu-se după 20 de ore.

Acțiunea de salvare a fost îngreunată de condițiile meteorologice de pe munte, respectiv ceață, vânt puternic și lapoviță, de vizibilitatea foarte scăzută, dar și de prezența stratului de gheață, a precizat Gheorghe Haiduc.

Cei patru turiști se află acum la refugiul Salvamont Bușteni, situat la Cota 2.200, de unde vor fi coborâți de salvatorii montani în stațiune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *