Turiştii din Turcia, Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Serbia şi Grecia preferă staţiunile de iarnă din Bulgaria

Sursa foto: Pixabay

Staţiunile de iarnă din Bulgaria au înregistrat luna trecută o creştere cu peste 4,5% a numărului de turişti, comparativ cu decembrie 2022, a anunţat ministrul Turismului, Zaritsa Dinkova, transmite Novinite.

Creşterea a fost determinată în special de avansul de aproape 22% al sosirilor vizitatorilor din Turcia. La această tendinţă pozitivă au contribuit şi turiştii din ţările vecine, cum ar fi România, Macedonia de Nord, Serbia şi Grecia.

Turiştii străini, în special din Spania şi Italia, au preferat escapade de weekend în oraşele din Bulgaria.

Zaritsa Dinkova şi-a exprimat optimismul privind evoluţiile din turism şi a atras atenţia asupra necesităţii pregătirii la timp a viitorului sezon de vară 2024. Oficialul intenţionează să aibă întâlniri cu şefii din Ministerul Turismului pentru a aborda potenţialele dificultăţi. Este luată în considerare şi implicarea oficialilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului.

În Varna, ministrul Turismului a prezentat un program pilot, menit să sprijine oraşele de la Marea Neagră, în cadrul a 21 de proiecte, acoperind 60% din valoarea lor totală cu un buget alocat de aproape 5 milioane de leva.

Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism (IAAT), estima că Bulgaria va înregistra peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă, o creştere semnificativă faţă de 2019.

În contextul conflictelor globale în desfăşurare, Draganov a dat asigurări că situaţia turismului din Bulgaria este în mare parte neafectată de aceste evoluţii. Previziunile privind turismul în 2024 sunt optimiste, indicând o creştere cu 5% faţă de 2019.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL