Skip to content
Politică

Turiștii dispăruți în munții Făgărași au fost găsiți morți!

salvamontisti

Trupurile celor trei turiști dispăruți in Munții Făgăraș, au fost găsite fara suflare în aceasta dimineață de miercuri, potrivit postului TV Digi24.

După ce iniţial fuseseră văzute din elicopterul care survola zona efectuând căutări, doar două cadavre, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, salvamontiștii au găsit și un al treilea turist mort, potrivit hotnews.ro.

”Cel de-al treilea turist a fost observat la mică distanţă de primul localizat marţi, după ce elicopterul a survolat Masivul Făgăraş. Miercuri, când a început acţiunea de recuperare a celorlalţi doi, a fost văzut şi cel de-al treilea. Echipa de salvamontişti şi cea cu elicopterul care au început miercuri dimineaţa operaţiunea de recuperare fac tot posibilul ca cele trei persoane să fie aduse, miercuri, la baza muntelui. Este o intervenţie foarte dificilă având în vedere că acestea se află pe versanţi diferiţi şi trebuie ca salvamontiştii să coboare cu troliul pentru a recupera trupurile turiştilor”, a declarat, vicepreşedintele CJ Braşov, Adrian Gabor, coordonatorul Salvamont Braşov.

Conform acestuia, trupurile celor trei turişti vor fi aduse la baza muntelui, în zona Sâmbăta de Sus, urmând ca medicii legişti să stabilească cauza deceselor.

Cei trei turişti din Iaşi, dispăruţi în Masivul Făgăraş, sunt bărbaţi cu vârsta de 62, 64 şi, respectiv, 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că o maşină cu care cei trei bărbaţi au ajuns în zonă stă nemişcată de câteva zile. Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar vremea nefavorabilă şi avalanşele din ultima perioadă nu au permis ca salvamontiştii şi jandarmii montani să acţioneze în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *