Skip to content
Politică

Turnătorul lui Orban la DNA rupe tăcerea

rfi.ro

Omul de afaceri care l-a turnat pe deputatul PNL Ludovic Orban la DNA rupe tăcerea în legătură cu acest subiect.

La un an după ce a fost reținut pentru o noapte și trimis pentru o perioadă în arest la domiciliu, Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI (pentru că despre el este vorba), descrie, pentru Profit.ro, ce s-a întâmplat cu business-ul UTI în această perioadă și cum a fost influențat de problemele pe care le-a avut. El vorbește public în premieră despre relația cu Ludovic Orban, precum și despre arestarea sa și colegii din celulă.

" "

În luna aprilie, surse judiciare arătau că Tiberiu Urdăreanu l-a denunțat pe liderul liberal Ludovic Orban la DNA, pentru că i-a cerut 50.000 de euro pentru campania sa electorală. Imediat, Orban și-a retras candidatura pentru Primăria Capitalei și a demisionat din postul de prim-vicepreședinte PNL și de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„În primul rând, nu eram prieteni, nici măcar apropriați. Ne cunoșteam din perioada în care dânsul a fost ministru al Transporturilor. În prima parte a anului 2016, am fost în arest la domiciliu și, ulterior, în control judiciar (…) pentru o promisiune indirectă și voalată. Așadar, când vine cineva și îmi cere direct și nevoalat o sumă cash… Am stat și am rumegat ceva timp situația și m-am întrebat ce să fac în situația asta. Mi-am amintit că am văzut în dosarul meu că luni de zile la rând am avut mandat de urmărire «total», adică și telefon, și acasă, și la birou, peste tot…. Eu eram într-o situație-limită atunci, și pentru mine riscul de mi se agrava situația era mult mai mare decât riscul de a spune cineva că «ăsta l-a dat în gât pe Orban»”, a explicat Urdăreanu.

Citiți AICI întregul interviu.

" "

1 comentariu la “Turnătorul lui Orban la DNA rupe tăcerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *