Skip to content
Sport

Turneul Campionilor la tenis: Nicolas Mahut şi Pierre-Hugues Herbert au cucerit trofeul la dublu

Tenismenii francezi Nicolas Mahut şi Pierre-Hugues Herbert au cucerit pentru a doua oară trofeul în proba de dublu a Turneului Campionilor, învingând în finală, cu 6-4, 7-6 (7/0), perechea americano-britanică Rajeev Ram/Joe Salisbury, duminică la Torino.

Mahut şi Herbert, deţinătorii a cinci titluri de Mare Şlem, ultimul obţinut anul acesta la Roland Garros, au mai câştigat titlul la turneul de final de sezon din circuitul ATP şi în 2019, la Londra. Potrivit Agerpres, aceştia au disputat duminică a treia lor finală din ultimii patru ani la această competiţie, care reuneşte cele mai bune opt perechi de dublu ale sezonului.

În afara turneului de la Roland Garros, cei doi jucători din Hexagon au mai câştigat împreună în 2021 titlul pe iarba de la Queen’s Club din Londra şi au fost finalişti la turneul Masters 1.000 ATP de la Paris. Mahut a cucerit, de asemenea, titlu la Antwerp, unde a făcut pereche cu Fabrice Martin.

În finala de la Torino, Mahut şi Herbert şi-au luat revanşa în faţa lui Ram şi Salisbury, care i-au învins pe francezi săptămâna aceasta, în Grupa Roşie a Turneului Campionilor.

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz s-a oprit în faza grupelor la competiţia din Italia, în care a evoluat în Grupa Verde, învingând în ultimul meci, cu 6-3, 6-7 (1/7), 10-6, cuplul Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina).

Horia Tecău (36 ani), care şi-a anunţat retragerea din activitate după această partidă, disputată joi, a participat pentru a şaptea oară în cariera sa la Turneul Campionilor, după ce la ediţiile precedente a făcut-o alături de suedezul Robert Lindstedt (2011, 2012) şi de olandezul Jean-Julien Rojer (2014, 2015, 2017, 2019), câştigând trofeul în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *