Skip to content
Sport

Turneul de la Roland Garros, amânat. Noua dată la care va fi organizat

news.ro
Organizatorii de la Roland Garros au anunțat pe site-ul oficial că ediția din acest a Grand Slam-ului se va organiza, dar într-o altă perioadă. Vinovată pentru modificarea datei este pandemia de coronavirus care a lovit din plin sportul mondial, informează hotnews.ro.
Cum la data stabilită inițial era practic imposibil turneului să plece la drum (n.r. 25 mai), organizatorii au găsit o altă perioadă pentru ca turneul să aibă loc în 2020: intervalul 20 septembrie – 4 octombrie.
Inițial, al doilea Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 25 mai și 7 iunie.
Ultimii campioni de pe zgura pariziană sunt Rafael Nadal (12 titluri) și Ashleigh Barty. La ediția din 2019, Simona Halep s-a oprit în sferturi (a fost învinsă de Amanda Anisimova).
Simona a câștigat titlul de la Paris la ediția de acum doi ani.
Dacă programul normal nu va mai fi afectat de Covid-19, în aceeași perioadă cu ediția din acest a Roland Garros-ului ar trebui să aibă loc următoarele evenimente:
ATP:
 
18, 19 septembrie – Cupa Davis
21-27 septembrie – St. Petersburg Open
21-27 septembrie – Metz Open

25-27 septembrie – Laver Cup (Boston)
28 septembrie – 4 octombrie – Chengdu Open
28 septembrie – 4 octombrie – Zhuhai
28 septembrie – 4 octombrie – Sofia Open

Lista turneelor WTA care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *