Skip to content
Politică

Turnură de situație pentru prezidențiabilii SUA. Hillary Clinton, în picaj

Alegerile prezidentiale din SUA: un candidat continua sa creasca in sondaje, în timp ce Hillary Clinton, soția fostului președinte Bill Clinton, pierde puternic teren.

Este vorba de miliardarul Donald Trump, candidat pentru investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din 2016. Acesta continua sa creasca in sondaje, in timp ce democrata Hillary Clinton pierde teren.

Iar vicepresedintele Joe Biden, care ia in calcul prezentarea la investitura democrata, ar obtine un scor mai bun in fata magnatului imobiliarelor decat Hillary Clinton.

Donald Trump si-a marit si mai mult diferenta fata de cei 16 rivali republicani, obtinand 28% din intentiile de vot la nivel national, fata de 20% in 30 iulie, potrivit unui sondaj Quinnipiac University publicat joi.

Neurochirurgul Ben Carson ocupa locul doi, cu 12% din intentiile de vot, urmat de fostul guvernator de Florida Jeb Bush, senatorul Ted Cruz si senatorul Marco Rubio, fiecare cu cate 7%.

In tabara democrata, sustinerea pentru Hillary Clinton a scazut puternic la 45%, fata de 55% in 30 iulie, in timp ce principalul sau rival la investitura, senatorul Sanders, atinge cea mai inalta cotatie – 22%.

Joe Biden, care nu a anuntat inca intrarea in cursa, obtine 18% din intentiile de vot si ar reusi cel mai bun scor in cazul unei confruntari cu republicanii.

Astfel, el l-ar devansa pe Trump cu opt puncte, pe Bush cu sase iar pe Rubio cu trei. Si Hillary Clinton este cotata castigatoare, dar cu mari mai mici: patru puncte in fata lui Trump, doua in fata lui Bush si unul fata de Rubio.

Sondajul a fost realizat telefonic in perioada 20 – 25 august pe un esantion de 1.563 de americani inscrisi pe listele electorale si are o marja de eroare de +/- 2,5%, informează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *