Skip to content
Europa Internațional Societate

Tusk, apel la statele membre UE pentru a ajuta la reconstrucţia Notre-Dame

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a îndemnat marţi celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) să participe la reconstrucţia Catedralei Notre-Dame de Paris, distrusă în parte de un incendiu luni, relatează Reuters.

Acest sinistru evidenţiază din nou legăturile care unesc statele membre UE, a subliniat fostul şef al guvernului polonez în Parlamentul European (PE), la Strasbourg.

Transmit toată solidaritatea mea, toată compasiunea mea poporului francez”, a declarat Tusk, notează News.ro.

”Spun acest lucru, totodată, în calitate de cetăţean al Gdanskului, care a fost distrus şi ars 90% şi care a fost reconstruit”, a adăugat el.

Voi vă veţi reconstrui şi voi catedrala. De la Strasbourg, capitala franceză a Uniunii Europene, îi îndemn pe ceilalţi 27 de membri să ia parte a această sarcină”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Ştiu că Franţa ar putea să o facă singură, însă ceea ce este în joc aici este mai mult decât simplul ajutor material. Incendiul de la Catedrala Notre-Dame ne-a făcut din nou să conştientizăm faptul că suntem uniţi de ceva mai important şi mai profund decât nişte tratate”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *