Skip to content
Politică

Tusk, îngrijorat de posibilitatea ieșirii Marii Britanii din UE

Uniunea Europeană este în această săptămână pusă în fața celei mai mari provocări a sa – prăbușirea din interior, așa cum afirmă președintele Uniunii Europene, Donald Tusk.

Cu numai câteva zile înainte de summitul crucial care va avea loc joi, Tusk va traversa un bloc de o jumătate de miliard de oameni și va trece prin 28 de națiuni, de la Paris la București, la Atena și Praga pentru a termina la Berlin.

Tusk se declară îngrijorat de situația în care se află Marea Britanie cu privire la ieșirea țării din Uniunea Europeană.

„Acesta este un moment critic”, a declarat Tusk la București.

„Riscul de rupere este real. Acest proces este într-adevăr foarte fragil. Manevrați cu grijă. Ceea ce este rupt nu poate fi reparat”, a declarat Tusk.

Președintele Klaus Iohannis și liderul Consiliului European, Donald Tusk, s-au întâlnit la Palatul Cotroceni. Cei doi au discutat despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și despre pericolul reprezentat de imigranții din afara Europei. Cele doua subiecte vor fi tranșate la summitul Uniunii Europene de pe 18 februarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *