Skip to content
Politică

Țuțuianu dă de pământ cu senatoarea USR care l-a pârât la ANI: Joc politic! EXCLUSIV

propolitica.ro

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, dă de pământ cu senatoarea USR care l-a pârât la Agenția Națională de Integritate (ANI).

Guvernantul a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a criticat demersul parlamentarului USR Florina Presadă, nemulțumită de presupusa stare de incompatibilitate a senatorului PSD când a convocat camera legislativă superioară în sesiune extraordinară.

DETALII AICI: Adrian Țuțuianu stă pe ghimpi: a fost reclamat la Agenția de Integritate

Concret, Adrian Țuțuianu a calificat acțiunea Florinei Presadă drept „un joc politic” și o interpretare „după ureche” a legislației. Mai mult: PSD-istul a precizat că, înainte de a convoca Senatul, obținuse confirmare din partea ANI cu privire la legalitatea acestui proces.

„Este un joc politic. Doamna Presadă, ca și alți membri ai USR-ului, cunosc prea puțin regulamentele și fac interpretări după ureche. Legea 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice – n.r.) nu interzice o asemenea chestiune, iar pentru a fi foarte sigur că nu greșesc, înainte de a decide ce am de făcut, am întrebat Agenția Națională de Integritate, care mi-a răspuns în scris, foarte clar și expres, că nu există niciun fel de incompatibilitate între o calitate și alta”, a afirmat Țuțuianu pentru PSnews.ro.

În altă ordine de idei, Adrian Țuțuianu a precizat că, imediat ce Parlamentul își va relua activitatea, va fi înregistrată demisia lui din funcția de secretar al Senatului – incompatibilă, potrivit legii 161/2003, cu cea de ministru.

„Evident că eu nu mi-am propus să rămân și secretar al Senatului, și ministru; numai că suntem în vacanță parlamentară. Parlamentul se întrunește la 1 septembrie, dată la care va fi înregistrată demisia mea din funcția de secretar al Senatului, iar Senatul întrunit va alege alt secretar”, a încheiat senatorul social-democrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *