Skip to content
Politică

Țuțuianu face noi dezvăluiri din PSD: Dragnea ar fi spus că nu are chef să pună partidul pe tavă lui Tăriceanu

Inquam Photos / George Calin

Adrian Țuțuianu, senatorul din Pro România, a afirmat, joi, că Liviu Dragnea va fi „cu siguranță” candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dar și că liderul ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, ar putea fi una din variantele Pro România, cu condiția ca acesta să se desprindă de actuala majoritate parlamentară, potrivit Agerpres.

„De la PSD va candida, cu siguranţă, Liviu Dragnea. (…). Pentru nimic în lume nu va ceda această candidatură altei persoane. Călin Popescu-Tăriceanu nu va fi niciodată candidatul PSD-ALDE şi lucrul ăsta se ştie foarte bine în interiorul PSD şi se pare că s-a discutat şi la ultimul Comitet Executiv”, a declarat Adrian Ţuţuianu, la Alba Iulia, adăugând că Dragnea ar fi spus în acea şedinţă că „nu are chef să pună partidul pe tavă lui Tăriceanu„.

Totodată, Adrian Țuțuianu a vorbit și despre candidatul pe care Pro România îl va susține în cursa către Cotroceni, menționând că ar fi câteva soluții, precum Corina Crețu, Sorin Cîmpeanu, Gabriela Firea și Călin Popescu-Tăriceanu.

„Doamna Corina Creţu ar putea să fie un candidat foarte bun la preşedinţie, este o persoană cunoscută în Uniunea Europeană, un lider cu anvergură, cu experienţă foarte bună. Am putea să ne gândim la domnul Sorin Cîmpeanu. Este deputat, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor. O a treia soluţie ar putea să fie doamna Gabriela Firea. Evident că dânsa este, astăzi, membru al PSD. Nu este dată afară tocmai pentru a-i pune ‘tălpi’ la un eventual parcurs politic în altă parte. Rămâne ca dânsa să decidă dacă este interesată. Din declaraţiile publice pe care le avem până acum, a spus că este interesată să continue proiectele de la Bucureşti. Vă mai dau un exemplu. Domnul Tăriceanu ar putea să fie susţinut de o coaliţie mai largă, în care să facă parte ALDE, să facă parte Pro România, diverse asociaţii neguvernamentale, cu o singură condiţie – să se desprindă de actuala majoritate parlamentară şi să dea şansa unei construcţii politice noi, adecvate nevoilor României de astăzi”, a spus Adrian Ţuţuianu, citat de B1.ro

Nu în ultimul rând, el a precizat că Victor Ponta a fost foarte clar și a anunțat că nu candidează la alegerile prezidențiale.

„Victor Ponta poate fi un candidat foarte bun în 2024, când va avea în spate o forţă politică bine aşezată, cu rezultate şi în planul guvernării locale şi, sperăm, şi în planul guvernării centrale”, a declarat senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *