Skip to content
Politică

Țuțuianu îl pune la punct pe Dragnea în scandalul momentului: Ar fi sinucidere politică

constanta.press

Fostul ministru al Apărării Adrian Țuțuianu a ținut să îl taxeze dur pe actualul șef al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, în legătură cu scandalul momentului, în fruntea căruia se află.

Astfel, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru a afirmat că o nouă moțiune de cenzură (asemănătoarea celei pentru Sorin Grindeanu) împotriva actualului Executiv ar însemna o sinucidere politică atât pentru tabăra președintelui Camerei Deputaților, cât și pentru întregul partid. Liderul PSD Dâmbovița a adăugat că reușitele aleșilor – creșterile pensiilor și salariilor, de exemplu – sunt umbrite de scandalul intern.

Mai mult decât atât, Țuțuianu face apel la luciditate și la calmitate, afirmând că este necesară o abordare democratică a situației, relatează B1.ro.

Redăm mesajul publicat de Adrian Țuțuianu:

”Nu este stilul meu să mă exprim pe teme importante pentru #PSD prin postări pe pagina de facebook, dar momentul mă obligă.

Am luat act de intenția convocării ședinței Comitetului Executiv Național pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului. În acest sens, fac și eu următoarele precizări:

1. Sunt îngrijorat cu privire la evoluțiile interne din partid și cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanțele economice înregistrate în anul 2017, creșterile de salarii și pensii și alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern.

2. Consiliile Județene, primarii, oamenii din județe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii așteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, școli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni.

3. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să conștientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi.

4. Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluție pe baza unei decizii colective și democratice, făcând apel la toți oamenii competenți care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri!

5. Am fost și rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii și pentru luarea deciziilor în structurile statutare”, a scris sâmbătă Adrian Țuțuianu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *