Skip to content
Politică

Țuțuianu, întâlnire cu omologul macedonean. S-a analizat stadiul relațiilor militare

cronica-gaestiului.ro
" "

Adrian Țuțuianu, ministrul apărării naționale a avut sâmbătă o întâlnire cu omologul din Macedonia, Radmila Šhekerinska, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu. Ministrul apărării macedonean se află în România pentru a participa la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului Saber Guardian 2017.

Pe parcursul întrevederii, a fost analizat stadiul relaţiilor militare între România şi Macedonia, precum şi posibilităţile de intensificare a cooperării în plan bilateral şi în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace (PfP) al NATO.

" "
" "

Oficialul român a  subliniat că această întâlnire reprezintă un pas important în cadrul relansării dialogului politico-militar la nivel înalt și a remarcat importanţa cooperării militare practice la nivelul tuturor categoriilor de forţe armate, invitând forţele armate macedonene să participe la cât mai multe exerciţii multinaţionale planificate de România.„, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale redacției PSnews.ro .

De asemenea, sunt transmise mulțumiri legate de sprijinul pe care Macedonia l-a acordat României în cadrul proiectul Femei Lider în Domeniul Securităţii şi Apărării.

Remarcând rolul important al Macedoniei în cadrul organizaţiilor regionale de cooperare în sfera apărării şi securităţii, ministrul apărării naționale a  adresat mulţumiri pentru susţinerea acordată pe timpul preşedinţiei României a proiectului Femei Lider în Domeniul Securităţii şi Apărării, dezvoltat în cadrul Procesului reuniunilor miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est, în special pentru participarea la Conferinţa pe problematica de gen organizată la Bucureşti, în perioada 12-16 iunie„, a mai fost adăugat.

Nu în ultimul rând, în comunicatul de presă se apreciează modul în care Macedonia a progresat în procesele de integrare euroatlantică, venind cu inovații.

Totodată, a  menţionat  rolul important al Macedoniei în cadrul PfP şi progresele realizate în procesul de integrare euroatlantică,  apreciind punerea la dispoziţia  aliaţilor şi partenerilor a unor capabilităţi critice de nişă în domeniile medicină militară şi relaţii publice.„, este concluzionat în comunicat. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *