Skip to content
Politică

Țuțuianu, neputincios în fața SRI: Parlamentul nu are atribuţii legale

propolitica.ro
" "

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a afirmat, marţi, că Parlamentul nu are atribuţii legale care să-i ofere posibilitatea de a cere desecretizarea protocoalelor SRI-DNA, el spunând că legislaţia prevede un anumit tip de iniţiativă care nu se regăseşte în dreptul Legislativului.

„Există o procedură legală. Pe procedura legală respectivă, Parlamentul nu are atribuţii. Deci trebuie să mergi la Guvern şi inţiativa desecretizării trebuie să o aibă instituţiile care sunt semnatare. Procedura e foarte clar stabilită”, a spus Ţuţuianu.

" "
" "

Acesta a fost întrebat de jurnaliști dacă instituțiile semnatare ale  protocoalelor ar putea eluda o astfel de solicitare de desecretizare venită chiar din partea Parlamentului, Ţuţuianu și a răspunscă : „Existe nişte condiţii expres prevăzute în lege pentru desecretizare şi există clar un anume tip de iniţiativă pe care, repet, nu ştiu dacă îl putem regăsi în dreptul Parlamentului”.

Liviu Dragnea președintele  Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a pdeclarat, luni, că a vorbit cu omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu, despre posibilitatea ca Parlamentul să solicite CSAT, SRI şi Parchetului să desecretizeze protocoalele.

Am vorbit cu domnul Tăriceanu astăzi (luni, n.r.) şi mâine o să ne vedem din nou la Birourile permanente reunite şi o să vedem procedural dacă avem această competenţă ( de a solicita desecretizarea, n.r.). Nu văd de ce nu am avea-o”, a spus Dragnea.

„Sigur că da, să cerem, dacă nu e nimic ilegal şi neconstituţional în acele protocoale, de ce să nu fie toată lumea satisfăcută, ca şi curiozitate?”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

La rândul său, preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a spus , tot luni, că este de acord „în principiu” cu desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI, însă o hotărâre în privinţa posibilităţii ca Parlamentul să ceară  acest lucru va fi luată după o discuţie în Birourile Permanente Reunite.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *