Skip to content
Politică

Țuțuianu, semnal de pace pentru Iohannis: Există şi mijloace intermediare până la suspendare

incomod-media.ro

Senatorul PSD de Dâmbovița Adrian Țuțuianu a ieșit marți cu un semnal de pace pentru președintele Klaus Iohannis în legătură cu suspendarea acestuia din cauza nerespectării hotărârii CCR privind revocarea Codruței Kovesi de la conducerea DNA.

Vicepreședintele PSD a declarat că Parlamentul ar putea să adopte în şedinţă comună o declaraţie prin care să îi ceară preşedintelui Klaus Iohannis să respecte deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR), ca „mijloc intermediar până la suspendare”, Țuțuianu precizând că este vorba de o opinie personală, informează Agerpres.

„Eu sper că va pune în aplicare această decizie a Curţii Constituţionale. Mai cred că există şi mijloace intermediare până la suspendare. Și mă gândesc – este o opinie personală, şi nu a PSD – că Parlamentul în şedinţă comună ar putea să adopte o declaraţie prin care să ceară preşedintelui să respecte deciziile Curţii Constituţionale şi eventual, că tot suntem cu pâra permanentă la diverse autorităţi şi organisme europene sau internaţionale, să facem ce a făcut Curtea Constituţională a României, şi anume să sesizăm Comisia de la Veneţia, e la modă, să sesizăm Consiliul Europei, este la modă, să sesizăm Comisia Europeană, pentru că este şi asta la modă, şi să scriem şi noi ambasadelor tuturor statelor membre şi UE, nu doar la cele 12, ci la toţi, pentru că suntem în aceeaşi situaţie, o situaţie care e expres prevăzută de Constituţie şi care nu necesită prea multă analiză”, a afirmat Ţuţuianu la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu a exclus posibilitatea dezbaterii acestei propuneri în plenul reunit de miercuri al celor două camere ale Parlamentului.

„A fost o opinie personală. Nu este pe ordinea de zi; ordinea de zi a fost aprobată la birourile permanente reunite”, a precizat senatorul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *