Skip to content
Sport

Țvetcov, favorit la tricoul galben în Turul României

Ciclistul moldovean naturalizat de România, Serghei Țvetcov, campion anul acesta în Turul Coreei și marea speranță a noastră la JO 2020, a reușit un sprint fantastic pe ultimii kilometri ai cursei din etapa a II-a a Turului României. Deși julit serios în urma unei căzături, Ţvetkov a reuşit o cursă senzaţională pe ultimii kilometri dintre Poiana Brașov și finișul din Livada Poștei. El a fost urmat de puștiul Emil Dima (21 ani), un brașovean care a valorificat avantajului terenului propriu. La final, cei doi au făcut o baie de șampanie alături de fani.

„A fost o etapă grea, cu mult stres deoarece fiecare a vrut să stea în față, dar am analizat bine cursa, am stat la cutie în top 10 și am evadat în ultimii 5 kilometrii. E un rezultat foarte bun pentru România și sunt optimist că pot câștiga locul 1 la final cu sprijinul colegilor din echipa națională”, a precizat Serghei Țvetcov după etapa doua.

Românii au acum doi sportivi în top 4 la general și au șansa să câștige, în Anul Centenarului, marele trofeu pentru prima oară după 2011 (când Andrei Nechita se impunea în Mica Buclă).

„Este un rezultat foarte bun pentru mine. M-a ajutat și faptul că la fiecare antrenament fac cățărarea spre Poiana Brașov Am trecut și prin Cristian, orașul meu natal și m-a bucurat să am amicii pe traseu. Vom încerca în ultimele etape să controlăm cursa, să dăm o mână de ajutor toți români să câștige Turul un cicilist român”, a spus Emil Dima (Ms-Tina Focus).

Clasamente Turul României:

Tricoul Galben – pentru liderul clasamentului general:

Serghei Țvetcov (echipa națională a României)

Tricoul Albastru – pentru cel mai bun român:

Serghei Țvetcov (echipa națională a României)

Tricoul verde  – pentru cel mai bun sprinter- :
italianul Mattia Bais (CT Friuli)

Tricoul Roșu – pentru cel mai bun cățărător:

italianul Nicola Venchiarutti (CT Friuli)

Tricoul alb – pentru cel mai bun sportiv U23:

italianul Mattia Bais (CT Friuli)

Clasament pe echipe:

  1. CT Friuli (Italia) 23:23:10
  2. Team Novak (România) 23:42:17
  3. Monkey Town (Olanda) 23:44:06

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *