Skip to content
Politică

TVR, decizie de ULTIMĂ ORĂ: Amânăm difuzarea interviului cu Cioloș

frocus.net

Conducerea SRTv a decis amanarea difuzarii interviului acordat de premierul Dacian Ciolos emisiunii Viata Satului, potrivit unui  comunicat de presa al TVR.

Motivul amânării, precizează aceștia, este „evitarea oricaror interpretari” care ar putea influența perioada de campanie electorală.
Interviul va fi difuzat dupa campanie sau in timpul unei emisiuni electorale, in spatiul alocat PNL, daca liberalii doresc acest lucru.

Pe de alta parte, comunicatul aminteste ca „premierul a fost invitat deja la TVR, in timpul acestei campanii electorale, participand la o emisiune live, pe TVR 1, o ora, saptamana trecuta, pentru a face bilantul unui an de guvernare”, informează Hotnews.ro

Comunicatul TVR:

„Avand in vedere perioada de campanie electorala pe care o traversam, conducerea SRTv a decis amanarea difuzarii interviului acordat de premierul Dacian Ciolos emisiunii Viata Satului. Dorim evitarea oricaror interpretari care s-ar putea naste din mai multe motive.

Primul motiv decurge din faptul ca Premierul reprezinta imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie – si ar fi incorect; imaginea Premierului apare atat pe afisele cat si in clipurile electorale care se difuzeaza pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul ca in interviul acordat nu exista stiri la zi sau comunicari importante si urgente, care sa nu poata fi difuzate post-campanie electorala.

Nu in ultimul rand, adaugam ca Premierul a fost invitat deja la TVR, in timpul acestei campanii electorale, participand la o emisiune live, pe TVR 1, o ora, saptamana trecuta, pentru a face bilantul unui an de guvernare.

Emisiunile electorale la TVR se desfasoara pe spatii bine definite, respectand toate legile si regulile de desfasurare – Legea nr. 208 din 2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si Decizia nr. 592 a Consiliului National al Audiovizualului. Spatiile destinate partidelor au fost anuntate din timp, impartirea timpilor de antena fiind discutata cu acestea iar ordinea a fost trasa la sorti si comunicata.

Faptul ca anuntam aceasta reprogramare acum, nu face decat sa confirme ca a fost o decizie luata dupa analizarea tuturor aspectelor si pe care ne-o asumam in primul rand in fata publicului nostru. Si pentru ca informatia sa circule mai repede, in cazul in care prin discutii cu reprezentantii Premierului se va considera util, ne manifestam disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (in mediul on line) inaintea difuzarii pe TVR 1.

Tot in scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat si reprezentat de imaginea Premierului Ciolos) sa foloseasca spatiul electoral care i se cuvine prin distributia mai sus amintita, si pentru a difuza interviul premierului, sau parti considerate importante din acesta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *