Skip to content
Politică

TVR îi invită pe Ponta şi Iohannis la dezbateri electorale

Televiziunea Română a lansat, luni dimineaţă, propunerea organizării uneia sau a mai multor dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa prezidenţială, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care ar putea avea mai mulţi moderatori reprezentând TVR, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV.

TVR a transmis celor doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, invitaţia de a participa luni, de la ora 14.00, la sediul Televiziunii Române, la o primă întâlnire în vederea discutării propunerii lansate.

În invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), le supune atenţiei celor doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială posibilitatea organizării uneia sau mai multor dezbateri între aceştia, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit Mediafax.

Stelian Tănase spune în invitaţiile adresate lui Ponta şi Iohannis că „televiziunea publică este singura televiziune care acoperă tot teritoriul României, conform datelor de la SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.), precum şi zonele în care se află comunităţi de români din afara graniţelor”.

„Audienţele programelor noastre electorale au fost ridicate, potrivit informaţiilor Kantar Media. Televiziunea Română nu a fost sancţionată de CNA în această campanie, dovadă a corectitudinii şi neutralităţii TVR faţă de toţi candidaţii”, mai spune Stelian Tănase.

Potrivit lui Tănase, acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru care „televiziunea publică este cea mai potrivită instituţie media pentru a organiza o dezbatere de importanţă majoră”.

De asemenea, Stelian Tănase propune ca bază de discuţie, pentru o primă întâlnire a celor doi candidaţi, mai multe elemente.

Astfel, locul dezbaterii ar putea fi sediul SRTv sau Palatul Parlamentului, iar formatul emisiunii ar putea fi cu mai mulţi moderatori, agreaţi de ambele părţi, reprezentând SRTv, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV. În acest caz, TVR va oferi semnalul TV tuturor televiziunilor.

Temele de dezbatere ar putea fi atribuţiile preşedintelui şi probleme de politică externă şi de politică internă. Detaliile pot fi stabilite de comun acord cu staff-urile de campanie, începând cu prima rundă de negocieri, se mai spune în invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi lui Klaus Iohannis de TVR.

În aceleaşi invitaţii se spune că orice alte formule pot fi discutate la prima întâlnire dintre reprezentanţii celor doi candidaţi şi cei ai SRTv.

„Demersul nostru este în acord cu misiunea publică a Televiziunii Române de a oferi informaţie relevantă, astfel încât cetăţenii români, din ţară şi străinătate, să-şi poată forma propriile opinii şi să voteze în cunoştinţă de cauză”, mai spune Stelian Tănase în invitaţiile adresate celor doi candidaţi.

3 comentarii la “TVR îi invită pe Ponta şi Iohannis la dezbateri electorale

  1. Deci Stelian Tanase, omul de casa al lui Antonescu si al PNL-ului. E bine. Doar cu acoperirea sa o lase el mai moale, ca degeaba ai acoperire daca nu ai audienta ! Si daca mai pui la socoteala si muntii de datorii…

  2. Ce sa caute la tvr unde consilierul personal al lui Johannis este in consiliul de administratie al televiziunii?

    ANI are ceva de spus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *