Skip to content
" "
Media

TVR, obligată de instanţă să publice lista colaboratorilor din ultimii ani: contracte de 3 milioane de euro

Agenția de presă Rador
" "

Curtea de Apel obligă TVR să publice lista persoanelor cu care a colaborat în ultimii ani pentru emisiuni şi programe TV. Postul public a cheltuit trei milioane de euro pe contractele cu aceştia, într-o perioadă de doi ani.

TVR a cheltuit aproximativ trei milioane de euro pentru contractele cu colaboratorii externi, din 2017 până în ianuarie 2019, potrivit Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind. Postul public este obligat de Curtea de Apel să publice lista colaboratorilor din ultimii ani, iar decizia instanţei este definitivă, anunţă Pagina de Media. Procesul MediaSind – TVR a început după o solicitare a sindicatului, bazată pe legea informaţiilor de interes public. Iniţial, postul public a spus că respectivele date (lista cu numele colaboratorilor externi) nu sunt de interes public, susţine Sindicatul Român al Jurnaliştilor. În primă fază, postul public a furnizat doar sumele cheltuite în anii 2017, 2018 şi ianuarie 2019. Doina Gradea este din 2017 preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, potrivit Adevarul.

" "

Astfel, cifrele arată în felul următor:

2017 –  5.869.026 lei (1,2 milioane de euro)

2018 – 8.041.750 lei (1,6 milioane de euro)

2019 (ianuarie) – 304.027 (63.000 de euro)

Recent, a ieşit la iveală şi că Televiziunea Publică a cheltuit aproape 1,3 milioane de euro pe servicii externe de consultanţă jurdică, într-o perioadă de opt ani. Totul se întâmplă condiţiile în care o lege interzice instituţilor publice să cumpere consultanţă, dacă au un departament juridic intern, susţine MediaSind.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *