Skip to content
Politică

TVR, resemnată privind Legea Dragnea: Să fim flexibili!

romaniatv.net

Televiziunea Română este resemnată după ce Legea Dragnea (privind eliminarea a 102 taxe nefiscale) a trecut, marți, de Parlament, TVR precizând că va încerca să fie flexibilă în ceea ce privește propria finanțare.

CITIȚI ȘI: UPDATE Legea lui Dragnea privind eliminarea a 102 de taxe, VOTATĂ

Societatea Română de Televiziune (SRTV) afirmă că prima opțiune de finanțare a fost și rămâne taxa, dar subliniază că indiferent care va fi sursa de finanțare, postul public va servi în continuare interesul telespectatorilor.

„Televiziunea Română a luat act de decizia de astăzi a Camerei Deputaților de a elimina taxa TV, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Așa cum am precizat în comunicările precedente, din punctul de vedere al TVR, prima opțiune de finanțare a fost și rămâne taxa. Indiferent care va fi sursa de finanțare, Televiziunea Română va servi în continuare interesul telespectatorilor, asemenea celorlalte instituții media publice din Europa”, se afirmă într-un comunicat al Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol al SRTV transmis, marți, Agerpres.

Din punctul de vedere al TVR, devine prioritară clarificarea statutului instituției, deoarece posibila schimbare a sursei de finanțare nu trebuie să afecteze statutul juridic, pe de o parte, și nici pe cel de instituție de presă independentă editorial, pe de altă parte.

„În orice condiții de finanțare, îmi exprim hotărârea de a continua procesul început, de eficientizare și reorganizare a instituției, conform primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administrație. Televiziunea Română trebuie să revină între primele televiziuni cele mai urmărite, trebuie să poată să transmită campionate europene și mondiale, trebuie să organizeze și să transmită concursul Eurovision, dar toate acestea nu depind doar de deciziile noastre interne. Ce putem face, având în vedere că suntem televiziunea din Europa cu cea mai mică finanțare și cele mai mari și diverse probleme, este să fim flexibili și să luăm cele mai bune decizii, în conjuncturile cărora trebuie să le facem față”, a declarat Irina Radu, președinte-director general al TVR, citată în comunicat.

TVR își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994, președintele Consiliului de Administrație (CA), care cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorității deputaților și senatorilor, fiind numit de Parlament pe o perioadă de 4 ani.

Principala sursă de finanțare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, arată sursa citată, adică 4 lei/familie lunar. Fondurile pe care Televiziunea Română le primește de la bugetul de stat merg în proporție de peste 90% direct către Societatea Națională de Radiocomunicații, pentru transmisia terestră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *